Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Julklapparna under 10 år som kommunanställd har inte varit värda lika mycket som vinterfesten kostar per person. Någon mugg, en pocketbok och en mindre chokladask är exempel som insändarskribenten tar upp. Bild: Joakim Ståhl / SvD / TT

Vinterfest – tack men nej tack!

Provocerande att bli bjuden på fest när sparkraven haglar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vinterfesten är arbetsgivarens sätt att tacka"

Kommunchef Carl Bartler skriver att kommunen anser att de premierar sina anställda när de bjuder in till ”middag” i en stor arenalokal då anställda, under fyra olika kvällar, kan få ”fira tillsammans”, drygt 1 000 personer per tillfälle i samma utrymme.

Detta tycker kommunen är att belöna sin personal för gott utfört arbete!

Detta anser våra arbetsgivare vara ett sätt att visa extra uppskattning, på kvällstid, fram till minst 21.30, en vardag, när vi ska vara alerta på arbetet dagen efter. Känns det som en belöning?

Kommunen hävdar vidare att arbetsgivarna visar uppskattning genom gåvor till jul.

Jag har varit anställd i Varbergs kommun i över tio år och de julklappar jag fått hittills har varit nån mugg, pocketbok eller en mindre chokladask, vilket jag tyckt varit helt ok. Kommunens medel ska användas till dess innevånare i första hand. Då Bartler nu meddelar att middagen jag bjudits in till kostar 500 kronor per person undrar jag hur kommunen fungerar i stort? Är det så att olika förvaltningar har olika stora utrymmen att premiera sina anställda? De premier jag fått har inte kostat 500 kronor ens tillsammans under tio år!

Jag arbetar inom förskole- och grundskoleförvaltningen. Vi drabbas årligen av budgetnedskärningar, inköpsstopp, ökade krav angående anpassningar av elever i behov av anpassningar och särskilt stöd utan ökning av budget. Ohälsan ökar hos såväl elever som personal. Vi ber om hjälp från förvaltningen men möts av svaret att vi ska lösa det med de medel vi har.

Att i detta sammanhanget bli bjuden på en ”festkväll” känns oerhört provocerande gentemot vår personalgrupp som sliter hårt för att se varje elev utifrån sina behov, i storgrupp, med sparkrav, i avsaknad av läromedel, i lokaler som saknar grupprum etc. Där det mesta saknas!

Om vår arbetsgivare verkligen vill ge oss uppskattning borde de två miljoner kronor som festen kommer kosta, omfördelas så att våra skolor kan få tillbaka de medel som försvunnit, till förmån för vår verksamhet och våra elever.

FrökenÖken