Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vilken annan aktivitet lär barnen simma? Ska dom träna torrsim? undrar insändarskribenten. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Vilken annan aktivitet lär barnen simma? Ska dom träna torrsim? undrar insändarskribenten. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Vilken annan aktivitet lär barnen simma?

Det känns som att mindre orter ber om bröd, men bara får smulor.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vi håller med om att Veddige simhall är viktig för Veddige", "Centerpartiet jobbar för hela kommunen", "KD prioriterar landsbygden" och "Kultur- och fritidsnämnden vill inte avveckla Veddige simhall"

Tack för svar från flera partier. Dock inte från socialdemokraterna, om man inte räknar den långa insändaren som skrevs om solidaritet. Men det är handlingen som räknas, inte orden.

Centerns insändare förbryllade mig. Liksom moderater, räknar ni upp vad Veddige fått; ny förskola, ombyggda skollokaler och ett häng på skolgården. Alla vet mycket väl att samtliga Sveriges kommuner är skyldiga att sörja för barnens skolgång.

Sen räknar ni upp att vi de senaste åren fått en bit cykelväg, en väggmålning och fler öppettimmar på biblioteket. Sanningen är att vi fått kort att använda vid andra tider än de vanliga öppettiderna. Likadant har gjorts på andra bibliotek i kommunen. Tack så mycket, hoppas det inte innebär en minskning av bemanningen generellt. Centern skriver att simhallen skulle kunna ersättas av något som skulle komma många till del. Vilken annan aktivitet lär barnen simma? Ska dom träna torrsim? Ni skriver: ”För den här mandatperioden har Varberg antagit ett mål om att hela kommunen lever och utvecklas”. Borde inte den devisen gälla under varje mandatperiod? Det känns som att mindre orter ber om bröd, men bara får smulor - och ändå betalar vi lika mycket i skatt.

Det hedrar KD:s Morgan Börjesson att han hade den goda smaken att avstå från ovanstående svammel. Så jag hoppas på KD och kanske också på de yngre Liberalerna, (uppvuxna i Veddige) som lät mer positiva till Veddige simhall. Och vad tycker V och SD? Ni ska alla veta att vi veddigebor noga kommer att följa diskussionen och höra hur partierna agerar då det kommer till ställningstagande och röstning i kommunfullmäktige - om två år är det val igen.

I Varberg är det lång bostadskö. Därför byggs det utan vidare höghus alldeles intill villaområden i stan. Domen från nästkommande generationer kommer att bli hård. Varför satsar man inte i det läget att bygga på andra orter i kommunen. Då skulle ni slippa tillströmningen till tätorten från alla äldre som vill sälja sina hus och bosätta sig i lägenhet/radhus på hemorten.

I dessa coronatider vill jag tacka de Veddigebor som med privata krafter och stort engagemang, oftast utan kommunens hjälp, fixat så att vi kan promenera på slingan, vandra utmed Viskan och besöka skansen och ön. Ser fram emot att äntligen, efter många år, få en plats att mötas på mitt i byn.

Ingegärd Nilsson