Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vilka av SD:s frågor som Jimmie Åkesson framförde som viktiga kunde inte C och L ställa upp på? Bild: Claudio Bresciani/TT

Vilka av SD:s frågor kunde C och L inte ställa upp på?

Övriga partier respekterar inte folkets val.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Den regering valresultatet möjliggjorde"

Om de politiska företrädarna för C, Christoffer Bergenblock, och L, Tobias Carlsson, läst SD:s principprogram så hade de vetat att SD bygger på socialkonservatism. En ideologi byggande på Social = så många som möjligt ska få/ha det så bra som möjligt, Konservativ=försiktiga förändringar. En ideologi mellan S och M. Inte som HN:s ledarsida, S, C och L vill klistra på SD, ett ytterkantsparti.

När i valrörelsen uttalade sig Annie Lööf (C) eller Jan Björklund (L) för att de kunde tänka sig att stödja Stefan Löfven som sin statsminister?? Om inte så skulle det inom näringslivet beskrivas som ”falsk marknadsföring”. Vad väljarna fick reda på var att Ulf Kristersson (M) var deras statsministerkandidat. Alltså visste inte väljarna att C och L skulle kunna välja S och MP som regering. Det innebär att högsta organet folket borde tillfrågas. Det har inget att göra med om rönnbären är sura eller inte. Enbart att fråga folket.

Vilka av SD:s frågor som Jimmie Åkesson framförde som viktiga kunde inte C och L ställa upp på?

1. Lägre invandring och bättre integration.

2. Högre straff för i synnerhet våldtäkter.

3. Lägre skatt i synnerhet lägre bensinskatt. Mycket viktigt för oss på landsbygden.

4. Bättre välfärd. Högre pensioner speciellt för fattigpensionärerna.

Från demokratisk synvinkel är det mycket positivt att medborgarna engagerar sig aktivt och väljer olika partier. Speciellt glädjande att så många i senaste valet gick till ett annat parti. Innan man byter bort M, S, MP eller L har ju medborgarna tänkt till och SD var det parti som ökade alla mest.

Har de övriga partierna respekterat folkets val?

Tyvärr inte, utan de försöker utestänga det parti som gick fram mest i valet. Jag kan förstå om dessa 1 150 000 väljarna känner sig besvikna efter sina rationella val.

Sen måste jag beundra KD:s Ebba Busch Thor som berömde Jimmie Åkesson för att inte ha släppt fram Stefan Löfven. Vilket ju Alliansen lovat. Heders åt Sveriges kanske kommande Angela Merkel. Också en KD-politiker!! Tack för ert svar och hopp om en fortsättning.

Bertil Jagebro

Veddige