Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Vila är nödvändigt för att klara av ett arbete, skrive insändarskribenten. Bild: Michael Kappeler
Vila är nödvändigt för att klara av ett arbete, skrive insändarskribenten. Bild: Michael Kappeler

Vila är nödvändigt

Människor behöver stilla sig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Första kvinnan på statsministerposten kan inte gottgöra en misslyckad feministisk politik

Det jag eftersträvar i mitt liv är att vila. Vila är nödvändigt för att klara av ett arbete. Följden av att arbeta mer än att vila ger stress.

Våra kanske största stressfaktorer är bilar och flygplan, samt motorcyklar. Musik som låter som motsatsen till harmoni, kan också stressa. En av de värsta fienderna till mäns och kvinnors frid och frihet, tror jag är stress. Stress skapar psykisk sjukdom, som ni nämnde, utmattningssyndrom.

Ni skriver att kvinnor har svårt med att kombinera föräldraskap och arbete. Min mor var hemmafru, men att säga om henne att hon inte arbetade är helt fel. Min familj behövde en mor som levde i stillhet. Pappa arbetade sju dagar i veckan, när jag var liten, det gjorde honom stressad. Det jag önskar för vårt lands positiva utveckling är vårdnadsbidrag. En kompensation till män och kvinnor som stannar hemma med barnen. Ett vårdnadsbidrag grundat tillsammans med ökad pension. Vem som skall vara hemma med barnen, det bestämmer familjen.

Människor behöver stilla sig, sök därför upp naturen. I ditt hem behöver barnen varandra. Familjen skall inte underställas politiska experiment, vi har ju lärt oss av den socialdemokratiska svenska historien.

Rolf Karlsson