Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är inte alltid roligt att titta på tv själv. Gemenskapen framför tv-apparaten är också viktig, skriver insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Viktigt med gemenskapen framför tv:n

Vad skulle det kosta att ha gemensamt abonnemang på äldreboenden?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Därför finns inte fler tv-kanaler på äldreboendena"

Tack till S-politikerna Kerstin Rosell och Andreas Engebrethsen för ett, delvis svar på min fråga angående tv-kanalutbudet på Tallgläntan. Jag är bättre upplyst nu men frågan var också: Vad kostar det för kommunen att teckna en lösning för offentlig verksamhet som gör det möjligt för er att följa de upphovsrättsliga regler som finns? Är det dyrare än den sammanlagda kostnaden för samtliga boende att teckna egna abonnemang?

Själva bor vi i HSB:s bostadsrätter i Hjortsberg och där har föreningen tecknat ett centralt abonnemang för alla lägenheter.

Om varje boende på Tallgläntan tecknar egna tv:avtal kanske det blir dyrare än om kommunen tecknar ett avtal (läggs på hyran). För det är ju trots allt viktigt med den gemenskap som skall upplevas tillsammans framför tv:n i stället för att alla skall sitta isolerade på sina rum. Personalen kanske också får tid över att förgylla de boendes tv-tittande med sin närvaro och en chans till lite vila. En winn-winn situation så att säga.

Och tänk om valet skulle innebära fler väljare till Socialdemokraterna på grund av detta. Då skulle ni få en winn-winn-winn situation.

Tänk rätt!!!

Kerstin Rystedt Ivarsson