Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Jag hoppas att väljarna utser delegater, som ser EU som viktig aktör i en alltmer global värld. Bild: FREDRIK PERSSON / TT
Jag hoppas att väljarna utser delegater, som ser EU som viktig aktör i en alltmer global värld. Bild: FREDRIK PERSSON / TT

Viktigt att rösta i EU-valet

Det kommer att krävas stora och omvälvande åtgärder.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Aldrig tidigare har samarbetet inom EU blivit viktigare än nu. Hur skall vi annars kunna undanröja hoten mot klimatet. Det kommer att krävas stora och omvälvande åtgärder, som måste ske parallellt inom alla kontinentdelar.

För detta krävs således ett starkt EU internt och utåt. Sverige röstade 1994 för ett medlemskap i EU och blev medlem 1995. Därför känns det frustrerande att det i Sveriges riksdag finns två partier, SD och VP, som inte respekterar majoritetens beslut utan i sina program antagit att lämna EU. Visserligen har dessa partier just nu sagt att klimatfrågan är så viktig att utträdesfrågan får anstå, men betänk att mandatperioden i EU är 5 år.

Noterat också att KD vill organisera om EU, men hur sägs inte och Centern syns i dessa sammanhang allt mindre i klimat- och miljöfrågorna.

Därför är EU-valet 26 maj viktigt. Jag hoppas att väljarna utser delegater, som ser EU som viktig aktör i en alltmer global värld.

Åke Karlsson

Varberg