Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avokado är en grönsak man gärna vill klämma på för att få rätt mognad. Bild: Emil Langvad/TT
Avokado är en grönsak man gärna vill klämma på för att få rätt mognad. Bild: Emil Langvad/TT

Vid näthandel kan man inte klämma på grönsakerna

Själv vill jag ha kontroll på det jag handlar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Näthandlad blomkål var försvinnande liten

Hej "Lurad kund", jag förstår du känner dig lurad och förväntade dig en större blomkål men... jag kan tipsa dig om vad du kan göra med blasten.

Använd den. Den är ätbar och väldigt god att använda till att stekas och använda i matlagningen. Stek blasten tillsammans med lite rödlök eller annan lök du gillar och eventuellt vitlök och krydda den med enbart salt och peppar och kanske lite örtkryddor och använd som tillbehör till t ex stekta köttbullar.

Att näthandla har sina fördelar men även nackdelar.

Fördelarna är att man slipper handla själv men nackdelen är att man t ex inte kan klämma och känna på en avokado för att se om den är lagom mogen eller få bananer precis som man vill ha dem.

Jag har personligen aldrig näthandlat mat från någon livsmedelskedja för jag vill handla själv och då få kontroll över det jag handlar är på det sätt jag vill som frukt och grönt och då får välja det jag vill ha.

Hoppas att mitt tips för hur du kan använda blasten kring blomkålen var till belåtenhet trots att blomkålen blev "dyrare" än vad den borde ha blivit p g a all blast och hoppas den lilla blomkål som blev kvar smakade extra gott!

Blomkålsälskande göteborgare