Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Terrorister som återvänder till Sverige ska inte vara välkomna i Varberg, tycker Sverigedemokraterna. Bild: Nora Lorek/TT
Terrorister som återvänder till Sverige ska inte vara välkomna i Varberg, tycker Sverigedemokraterna. Bild: Nora Lorek/TT

Vi ville inte välkomna hemvändande terrorister

En skam för de som mördats.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Tisdag den 30:e April behandlades ett initiativärende från Sverigedemokraterna i kommunstyrelsen i Varberg gällande att ej välkomna de som deltagit eller understött terrorism, exempelvis IS.

Vår ståndpunkt är, och kommer fortsätta vara, att varje krona som går till de flyende terroristerna är en skam för det lilla barnet som mördades, för kvinnan som våldtogs och för alla andra offer för Islamiska statens framfart. Den moraliska kompassen går förlorad när man även målar upp förövaren som offer. Islamiska staten var helt öppen med att man torterade, tog slavar, våldtog och mördade i religionens namn. Detta visste den som anslöt sig till IS.

Självklart skrev vi att kommunen skall följa gällande svensk lag vilket Christoffer Bergenblock (C), ganska självklart, fick om bakfoten och beskyllde oss för att bryta mot lagar och förordningar. Syftet är inte att förvägra där man inte får men däremot försvåra om man kan samt skicka en signal att dessa individer inte är välkomna till Varberg.

Alla partier med rösträtt i kommunstyrelsen röstade avslag på initiativärende som helhet förutom Sverigedemokraterna som yrkade bifall. Både nuvarande regering samt föregående alliansregering bär ansvaret för den obefintlig lagstiftning inom detta område. Dessvärre finns få alternativ att stävja de terrorister som nu återvänder till Sverige och i brist på nationell lagstiftning kan varje kommun göra så gott de kan men Varbergs politiker verkar uppenbart inte anse så är fallet.

Så kommer politikerna göra någonting om hemvändande terrorister bosätter sig i Varberg eller skall de följa andra kommuners exempel och ge dessa individer stöd och finansiell hjälp? Uppenbarligen anser dessa politiker att inget behöver göras i nuläget vilket är lika naivt som regeringarna som inte ansåg någon terrorlagstiftning behövdes heller.

Olle Hällnäs (SD)

gruppledare Sverigedemokraterna