Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En bulldogg tar sig ett svalkande bad. Bild: Jšrgen Alstršm

Vi vill också bada!

Gör fler stränder tillgängliga för hund, skriver Varm hundägare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nu är den härliga sommaren här och att bo i Varberg är fantastiskt! Men är det inte väldigt konstigt att man inte någonstans på alla stadsnära stränder och bad i Varberg kan ta sig ett dopp med sin hund? Vill vi bada måste vi ta oss ända ut till tredje vik och det är inte enkelt för alla. Vi har 100 km kustremsa i Varbergs kommun det måste finnas fler ställen att bada på. Jag promenerar dagligen med min fyrfota vän sträckan mellan hamnen och Apelviken, och jag har inte ens rätt att låta min väluppfostrade hund vänta på stranden medan jag tar mig ett svalkande bad utan möts istället av ilskna människor eller tydliga förbudsskyltar.

Vad är egentligen problemet? De allra flesta hundägare håller reda på sin hund och plockar upp efter den. Det kan ju faktiskt jämföras med den enorma mängd skräp som på senare tid plockats upp på våra stränder. Det finns uppenbarligen många människor som inte kan hålla rent och behandla stränder med respekt. Det är ju dessutom inte vi med hund som skräpar ner eftersom vi inte får vistas på stranden.

I Halmstads kommun har man uppmärksammat önskemål från hundägare och gjort fler stränder tillgängliga för hund. Ta efter det! Det är mycket uppskattat och om man inte tål, tycker om eller helt enkelt inte vill umgås med hundar undviker man de ställen som är tillåtna för hund.

Mitt förslag är att man skapar ett bad för hundägare vid södra delen av Djupa dräkt (röj gärna upp så det blir en strandremsa) samt öppnar upp en del av Apelvikens långa sandstrand för oss med hund. Kanske också en del av Träslövsläges strand? Ge oss utrymme och gör det enkelt för oss hundägare med lättillgängliga latrinlådor.

Diskuteras ens detta på kommunal nivå? Snälla lyssna på oss och låt oss bada!

Tack för ordet och glöm inte att promenera på vänster sida på strandpromenaden så möts vi lättare!

Varm hundägare!