Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Engebrethsen (S) och Kerstin Rosell (S). Bild: Ola Folkesson
Andreas Engebrethsen (S) och Kerstin Rosell (S). Bild: Ola Folkesson

Vi vill bevara och utveckla mötesplatserna

Spä inte på oron för att få politiska poäng.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att förändringar skapar oro är naturligt och förståeligt. Lika förståeligt är att politiker i opposition opponerar sig. Men att medvetet spä på oro för politiska poäng är inte ok.

Framtid Falkenberg vill bevara och utveckla mötesplatserna. Om M och C vill vara med så är de välkomna. Det politiska spelet får inte stå i vägen för utveckling och förbättring.

Att en nämnd måste spara är inget unikt för Falkenberg och det krävs tuffa beslut oavsett vilka parti som sitter i majoritet. Ansvaret att ta dessa beslut är en del av en förtroendevalds uppdrag.

Nu var det åtta miljoner kronor som skulle sparas. Framtid Falkenberg värnar om personaltätheten inom omsorgen och valde en organisationsförändring på mötesplatser istället för att minska på den redan pressade personalen inom äldreomsorgen eller sälja ut verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

Tuffa beslut tas bäst genom diskussion, men M och C kom inte ens med ett förslag. Istället beklagade man sig över att Framtid Falkenberg tagit tillbaka LSS och försöker med fantasisiffror drömma om en annan verklighet där M och C bestämde.

Mötesplatser är mycket viktiga för äldre. Här samlas man för gemenskap, aktiviteter och för att äta tillsammans. Inget av detta kommer förändras.

FF vill bevara och utveckla alla sex mötesplatser för att dessa ska kunna erbjuda en likvärdig verksamhet där kommunen står för lokalhyra och grundbemanning.

Efter omorganisationen kommer vi ändå ha en högre bemanning än de flesta kommuner. Tillsammans med pensionärsorganisationer, frivilliga och hemtjänsten ser vi att det går att utveckla arbetet på alla mötesplatserna. I de kommuner PRO och SPF menar lyckats bra arbetar de på detta sättet.

Med statsbidrag vill vi skapa en friskvårdspott för hälsofrämjande aktiviteter som mötesplatserna kan ta del av och stort fokus kommer vara att nå de som aldrig eller sällan tar sig till mötesplatserna.

Det finns mycket vi tillsammans kan göra för att utveckla mötesplatserna. Så återigen. Låt inte det politiska spelet och populism stå i vägen.

Kerstin Rosell (S)

ordförande i socialnämnden

Andreas Engebrethsen (S)

1:a vice ordförande i socialnämnden