Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tåg. Inga tåg får lämna perrongen om inte alla säkerhetskrav är helt uppfyllda. Bild: Jonatan Gernes

Vi tummar aldrig på säkerheten

Hallandstrafiken svarar på kritiken.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till Luttrad resenär.

Hallandstrafiken och Öresundståg har säkerheten för resenärer och personal överst på prioriteringslistan. Alla dagar i veckan. I praktiken innebär det att inga tåg får lämna perrongen om inte alla säkerhetskrav är helt uppfyllda. Det betyder att även ett fullsatt Öresundståg som rullar uppfyller de stränga säkerhetskrav som finns. Bekvämligheten blir förstås sämre när tågen är fullsatta, men säkerheten tummar vi inte på. Aldrig.

Den 29 oktober på tåg 1020 mot Göteborg, var det mycket folk ombord och två av dörrarna längst bak i tåget var tillfälligt avstängda. Tågvärdarna avstod visering för att tåget var fullsatt. Bekvämligheten och servicen ombord var sämre än normalt då många fick stå. Men så länge vi kan garantera säkerheten kör vi det fullsatta tåget så resenärerna kommer fram, som skedde med tåg 1020 den 29 oktober.

Men nu ser vi över våra interna rutiner för hur vi ska kunna förstärka kapaciteten på vissa tåg och på vilka turer vi i så fall ska förstärka. Där har vi uppenbarligen brustit i det här fallet. Så ska det inte vara och det försöker vi nu rätta till framåt.

Peter Gyllander

kommunikationsstrateg, Hallandstrafiken AB