Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person per sällskap gäller i restauranger inuti gallerior eller köpcentrum. Trots det försöker folk sätta sig ihop, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT
En person per sällskap gäller i restauranger inuti gallerior eller köpcentrum. Trots det försöker folk sätta sig ihop, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Vi struntar i ifall ni varit gifta i 30 år!

Ni klarar nog att sitta isär i 40 minuter eller ta en takeaway.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varje dag möts vi utav hundratals människor, människor som inte håller avstånd, inte använder munskydd eller handlar själva. Det är vi vana vid sedan ett år tillbaka.. men nu får det räcka!

När de nya restriktionerna trädde kraft första mars blev det ännu värre. Max en per bord i kaféer/restauranger som inte har egen ingång, det må låta oklart i mångas öron men det är det nya beslutet.

Vi har tvingats lyfta bort över hälften utav platserna vilket är jättetråkigt. Trots skyltar överallt gällande restriktionerna tar gästerna sig friheten att flytta möblerna så de kan få sitta ihop eller nära varann.

Nu till det värsta: Hur man blir bemött. När man väl blir tvungen att förklara situationen får man inte allt för sällan en personlig utskällning från topp till tå. De vill förklara hur de bor ihop, jag som person borde väl förstå eller är dum i huvudet som ber dem sära på sig.

Vi bedriver en verksamhet där det är vi som drabbas av de nya restriktionerna, tappar hälften av gästerna. Inte ni gäster som inte får sitta ihop, det är inte er det är synd om för att ni inte kan gå på stan och ta er livsviktiga fika. Utan det är synd om dem som kämpar dag och natt i vården för att försöka rädda människor som är döende för att ni ska få er ”viktiga” fika.

Vi är trötta på att säga till och behöva slänga ut vuxna människor som tycker restriktionerna är korkade. Är ni missnöjda, ring regeringen och se fall de tycker ni har rimliga resonemang. Vi tycker iallafall inte det.

En världsomfattande pandemi, ni klarar nog att sitta isär i 40 minuter eller ta en takeaway.

Upprört kafébiträde