Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi är stolta över den verksamhet som kommunens omsorgspersonal utför varje dag, skriver Per Svensson (S) och Kerstin Rosell (S). Bild: Håkan Johansson
Vi är stolta över den verksamhet som kommunens omsorgspersonal utför varje dag, skriver Per Svensson (S) och Kerstin Rosell (S). Bild: Håkan Johansson

Vi sätter välfärden först i Falkenberg

Det spelar roll vilka som styr kommunen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I juni beslutade Kommunfullmäktige om budget för 2021. Sällan har skillnaderna mellan de politiska alternativen varit större än då i Falkenbergs kommun. Under åren 2021-2023 hade oppositionen med C och M 122 miljoner mindre än Framtid Falkenberg till Socialnämnden och Barn- och utbildningsnämnden. Bara för 2021 skiljde det 24.5 miljoner i Socialnämnden vilket motsvarar 49 heltidstjänster!

Vi socialdemokrater har tillsammans med våra samarbetspartier ställt frågan till oppositionen många gånger om vad de ska spara på för att få fram 122 miljoner ytterligare i besparingar. Vi har hittills inte fått något svar.

Vi är stolta över den verksamhet som kommunens omsorgspersonal utför varje dag och kan garantera att vi alltid prioriterar resurser till välfärden även när ekonomin är knapp. När vi summerar 2020 kan vi se att 94 procent är nöjda med sin hemtjänst. Vi kan också se att Falkenberg är sjätte bästa kommun i landet på personalkontinuitet i hemtjänsten med endast nio olika personal under 14 dagar. En annan glädjande sak är att Falkenbergs kommun är klart bäst i Halland på att hålla nere sjukskrivningstalen bland personalen som helhet.

Vi tror inte att något av detta är en tillfällighet utan resultatet av tydliga prioriteringar där vi prioriterar personaltäthet ute i förskolan, skolorna och i äldreomsorgen före allt annat. Det finns mycket som behöver förbättras i välfärden och vi kommer att fortsätta att prioritera välfärden före stora nedskärningar, skattesänkningar och fantastiprojekt. Det spelar roll vilka som styr kommunen.

Per Svensson (S)

kommunstyrelsens ordförande

Kerstin Rosell (S)

socialnämndens ordförande