Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man kan inte prata om nya visioner när det vi har i dag inte fungerar fullt ut., skriver Sara-Lena Bjälkö (SD). Bild: Ola Folkesson
Man kan inte prata om nya visioner när det vi har i dag inte fungerar fullt ut., skriver Sara-Lena Bjälkö (SD). Bild: Ola Folkesson

Vi måste ta hand om de skolor vi har först

Se till att det blir lätt att ta sig till Högskolan i Halmstad istället.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I Falkenberg pratar Socialdemokraterna och Centerpartiet om en vision att öppna en högskola i vår kommun. S och C kivar om vem som är först på bollen, bara käbbel.

Jag tycker att vi i första hand ska ta hand om det vi har i dag inom skola, Katrinebergs folkhögskola, komvux och yrkesutbildningar så det fungerar i första hand.

Man kan inte prata om nya visioner när det vi har i dag inte fungerar fullt ut.

Vi har till exempel aktörer i vår kommun inom yrkesutbildningar som blir nekade att få fortsätta trots att de har levererat fina resultat på riktiga jobb efter sina avslutande utbildningar. Man nekar dessa aktörer att få fortsätta och man hyr in tjänsterna genom Varberg istället.

Vi har fungerande skolor som man vill stänga ner och få in elever till centrum, vad händer då? Jo, rektorer och lärare blir drabbade och viktigaste av allt, eleverna.

Detta är en endast en liten del som jag anser man måste ta tag i först. Vi har även en fin högskola i Halmstad, se till istället att det är lätt för alla de som vill läsa på högskola att kunna ta sig dit på ett bra sätt – kollektivt.

Falkenberg måste först ha en stadig grund innan vi påbörjar ett nytt projekt inom detta område enligt min uppfattning.

Sara-Lena Bjälkö (SD)