Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett förslag kan vara att renovera Fabo:s Kvarteret Måsen. Då skulle ett eller två gruppbostäder med särskild service få plats i dessa fina hus, som nu skall bevaras, skriver insändarskribenterna. Bild: Håkan Johansson
Ett förslag kan vara att renovera Fabo:s Kvarteret Måsen. Då skulle ett eller två gruppbostäder med särskild service få plats i dessa fina hus, som nu skall bevaras, skriver insändarskribenterna. Bild: Håkan Johansson

Vi måste ta ett gemensamt ansvar!

Falkenbergs kommun behöver fler gruppbostäder.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Föräldrar oroliga när beviljade boendeplatser inte finns”

Falkenbergs kommun saknar i nuläget gruppbostäder, boenden med särskild service, för personer som tillhör målgrupp LSS. Vi som politiker har ett stort ansvar i denna fråga. Vi ska se till att de som behöver mycket stöd får möjlighet att leva som alla andra. För oss är det en stor och högprioriterad fråga. Vi skall ta ansvar och fokusera framåt!

Vi vill fortsätta att undersöka brett. Vi ser gärna privata entreprenörer och måste göra det möjligt för dessa att både bygga och eventuellt även sköta driften. Vi måste arbeta med privata alternativ parallellt med kommunala förslag. I dag köper vi externa, privata platser i andra kommuner då vi saknar boendeplats i Falkenberg. Detta resulterar i att man får flytta från nära och kära, samt att kommunen mister samhällsmedborgare.

Ett av förslagen kan vara att renovera Fabo:s Kvarteret Måsen. Då skulle ett eller två gruppbostäder med särskild service få plats i dessa fina hus, som nu skall bevaras. Vi har även kontaktat privata ägare till hyreslägenheter. Detta för att höra om det finns möjligheter till renovering, som kan möta behovet av gruppbostad. Vi uppmanar nu gemene man att hjälpa till att tänka ut en lämplig tomt för nybyggnation av gruppbostad, alternativt för bostad med särskild service. Eller om det redan finns ett befintligt hus som kan vara lämpligt att renovera.

Till föräldrarna och unga vuxna som är oroliga vill vi visa vår fulla respekt. Vi vill visa handlingskraft och med ett fortsatt starkt engagemang kämpa framåt!

Niklas Liljeroth (M)

Margareta Stenström (M)

Monica Hansson (C)

Katrin Carlsson (C)

LÄS MER: Föräldrarnas oro – beviljade boendeplatser finns inte