Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Idrott gör oss mer koncentrerade och forskare i dag har upptäckt att elever som rör sig mer och promenerar kan koncentrera sig och vara friskare än eleverna som bara sitter eller inte rör sig mycket. Bild: Anders Wiklund/TT

Vi måste ha mer idrott i skolan

En lektion per vecka är för lite.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Idrott och hälsa är ett spännande ämne som vi har ibland i skolan. Det får mig att känna mig mer aktiv så jag gillar idrottslektionerna. Vi har roligt och trevligt med varandra i detta ämne. Men i vår klass har vi bara en idrottslektion på hela vecka så tycker jag att vi måste ha fler idrottslektioner.

För det första anser jag att för oss elever som har svårt att gå ut och träna men samtidigt gillar idrott är det bättre att träna, spela eller orientera. Det kan vara våra enda chans att träna.

Mitt andra argument är att idrott gör oss mer koncentrerade och forskare i dag har upptäckt att elever som rör sig mer och promenerar kan koncentrera sig och vara friskare än eleverna som bara sitter eller inte rör sig mycket.

Mitt tredje argument är att när vi är på idrottslektionen behöver vi inte läsa eller räcka upp handen eller tävla med varandra. Det är bara att spela och ha roligt.

Men det är också några elever som tycker att de blir jättetrötta och muskler blir jätteömma efter idrott och jag vet att det gör ont. Men man kan inte få något här i livet utan ont och hårt arbete.

För att avsluta min insändare vill jag sammanfatta mina argument till varför vi elever behöver mer idrott. Vi ska ha roligt, träna och ha god hälsa.

Idrottsröstare