Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi har enbart ifrågasatt skolpolitikernas åsidosättande av demokratin och svensk lag bakom stängda dörrar, skriver insändarskribenten.
Vi har enbart ifrågasatt skolpolitikernas åsidosättande av demokratin och svensk lag bakom stängda dörrar, skriver insändarskribenten.

Vi ifrågasätter inte de elever som föredrar Tullbro

Det är skolpolitikerna vi vänder oss emot.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Låt Söderskolans högstadium avvecklas med flaggan i topp

Bra, men bättre vore att alla, liksom du, kan uttrycka sina synpunkter – utan att bli ifrågasatta. Bäst är att HN dock låter alla komma till tals.

Du får nog leta förgäves för att hitta någon som helst antydan till att vi har ifrågasatt de elever och föräldrar som föredrar ”pulsen” i Tullbroskolan och vi skulle aldrig drömma om att lägga oss i din dotters ”aktiviteter” efter skolan. Frågan är vad man mer får ut av dessa ”aktiviteter” i staden än vad livet på landet ger med sin studiero, trygghet och kanske lite mer vidsynthet och djuptänk.

Vi har enbart ifrågasatt skolpolitikernas åsidosättande av demokratin och svensk lag bakom stängda dörrar. Den ”öppenhet” som bun-ordföranden Peter Dygården säger sig driva sitt arbete med, hade varit fint att se verkställd.

Men ditt/din dotters val är däremot ert, inte politikernas och ifrågasätts inte av oss.

Vesterhavsskolan är en utmärkt ordningsam och fräsch skola, som absolut inte bör nämnas i samma andetag som Tullbro. Det är en fråga om natt och dag. Alla bestämmer vilken skola som är bäst för sina barn och vi väljer Söderskolan – eller Vesterhav.

Du bör rikta din förtrytelse till rätt personer. Du förväxlar nog oss med de politiker som beskyller de borgerliga som tillät friskolorna.

Men varför ”bestraffar” de elever/föräldrar som vill stanna kvar på den fina nyrenoverade kommunala(!) Söderskolan och som genom fria skolval väljer bort Tullbroskolan, med att tvinga dem till längre skolresor? Så ser skolpolitikernas ”likvärdighet” ut!

Och till sist . . du må tycka vad du vill, att vi har ”högljudd svada”, men de flesta av oss står för vad vi tycker – öppet ; ) Visst är det väl bra med yttrandefrihet?

Ulla Carnefjord