Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi hoppas på omgående räddning av Gamlebyskolan

Fastighetsförvaltning och fastighetsunderhåll är en svår konst som kräver långsiktighet över flera mandatperioder för att vara kostnadseffektiv.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Gamlebyskolan skall underhållas och bevaras för framtiden”

Vi tackar för informationen, från våra ansvariga högsta politiker, om vad som planeras som ”brandkårsutryckning med skapandet av väderskydd”, för att försöka stoppa Gamlebyskolans förfall. Byggnaden har nu äntligen inventerats beträffande vilket underhållsbehov som finns. Vi får då hoppas att kommande arbetsinsatser inte avslöjar att det har dröjt alltför länge och att byggnaden nu skall kunna återställas och bevaras.

Fastighetsförvaltning och fastighetsunderhåll är en svår konst som kräver långsiktighet för att vara kostnadseffektiv. Ett lugnt och tryggt fastighetsunderhållsarbete, som till och med kan utföras utan att störa pågående verksamhet, är den bästa insatsen. Detta är ett sätt att visa ansvar.

Brandkårsutryckningar slukar stora investeringar, då fastighetsförfallet ofta har trängt långt in i byggnaderna. Det är oansvarigt att inte sköta sin fastighetsförvaltning.

Tidigare var en av oss elev på Gamlebyskolan och en av oss har arbetat med skolan, som arkitekt i ett förändringsprojekt. Så vi har båda en viss relation till byggnaden.

Vad som är vårmånader berättades även i andra skolor än Gamlebyskolan och det finns olika sätt att tolka vad som är vår. Enligt den kalendariska sommaren räknas maj till våren och där är juni, juli och augusti sommarmånader, enligt den astronomiska sommaren inleds sommaren med sommarsolståndet omkring den 21 juni och enligt den meteorologiska sommaren definierar SMHI sommaren som den tid när dygnsmedeltemperaturen har varit över 10 grader Celsius i minst fem dygn i sträck. Normalt infaller den meteorologiska sommaren mellan 8 maj och 13 maj. Övergången mellan vår och sommar kallas försommar och inträffar i maj-juni. Det finns alltså olika tolkningar att ta till; när man så behöver.

Vi hoppas att vår skriftväxling har varit till nytta för Gamlebyskolans framtid och det omgående igångsättes räddningsaktiviteter för skolans bevarande och att byggnaden i och med detta kan se fram emot en lycklig och trygg framtid; på sin ålders höst.

Eva Hylander Ericsson & Thomas Ericsson

Varbergspartiet

LÄS OCKSÅ: Gamlebyskolan skall underhållas och bevaras för framtiden

LÄS OCKSÅ: Dags för underhåll av Gamlebyskolan?