Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Att måla upp ett skräckscenario att sommargäster skulle komma att belasta sjukvården i mycket stor omfattning är inte seriöst, skriver insändarskribenten. Bild: Dick Gillberg

Vi har bott 40 somrar i Falkenberg utan att ha besökt något sjukhus

Inte seriöst att måla upp ett skräckscenario för sommargäster.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Du missar poängen om badgäster"

Hej Magnus Larsson! Du anser att det är poänglöst när jag försöker beskriva att det under vissa omständigheter går bra att besöka Falkenberg på ett ansvarsfullt sätt i sommar utan att riskera att sprida coronavirus, vilket ju är det primära syftet med utgivna råd och föreskrifter. Att måla upp ett skräckscenario att sommargäster skulle komma att belasta sjukvården i mycket stor omfattning är inte seriöst; vi har bott 40 somrar i Falkenberg utan att ha besökt något sjukhus för ett enda getingstick eller benbrott. Om du önskar avlasta sjukvården från t ex alla tänkbara olycksfallsskador bör väl även de permanentboendes aktiviteter begränsas - ett benbrott är ett benbrott vem som än råkar ut för det och kräver samma insats av sjukvården.

Vi som bor och lever i Sverige har fått ett stort eget ansvar att själva överväga olika åtgärder för att ta oss igenom denna fruktansvärda pandemi. Det finns ett antal tvingande föreskrifter, som vi är skyldiga att iaktta. Det finns också ett antal råd och rekommendationer, som vi skall beakta efter bästa förstånd och förmåga. I dessa senare fall har regeringen inte haft kurage, förmåga eller anledning att ge samma status åt dessa beteenden.

För att vi skall lyckas bekämpa coronaviruset med den strategi som Sverige valt så krävs det att alla försöker uppträda ansvarsfullt, ofta utifrån sina egna kloka bedömningar och sina egna förutsättningar. Det förtroendet har våra makthavare tvingat på oss.

Göran