Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Olle Hällnäs (SD) Bild: Annika Karlbom
Olle Hällnäs (SD) Bild: Annika Karlbom

Vi är tydliga med att terrorister inte är välkomna

Det är lagligt för kommunen att uttala att terrorister inte är välkomna till Varberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Ställ tillbaka plakatpolitiken i källaren"

Jag får tacka Christoffer Bergenblock att så tydligt visa skillnaden mellan Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Vi är tydliga med att terrorister inte är välkomna och Bergenblock snurrar in sig i verkningslösa lagar.

Bergenblock önskar terrorister skall dömas i domstolar. Bergenblock hänvisar därmed till lagar som inte existerar eller är närmast omöjliga att bevisa för svensk polis, och menar på att terroristerna ska dömas efter dessa, alltså inte dömas över huvud taget.

Både nuvarande regering samt föregående alliansregering misslyckades att få en terrorlagstiftning på plats vilket gör vi har få möjligheter att lagföra dessa terrorister. Om regeringen misslyckats får kommunen försöka göra någonting med de medel som står till bud. Självklart utan att bryta mot lagen vilket inte behövs. Det är lagligt för kommunen att uttala att terrorister inte är välkomna till Varberg. Det är även lagligt att ställa krav på exempelvis försörjningsstöd enligt socialtjänstlagen. Bergenblock hävdar att vi inte bryr sig om lag och ordning medans det är Bergenblock själv inte begriper betydelsen ”inom lagens ramar”. Vi sverigedemokrater vill inte välkomna terrorister att bo granne med kommunens innevånare, och det skall terrorister veta om!

Bergenblock verkar ha en märklig syn på demokrati. Menar Bergenblock att oppositionspartier inte skall bedriva politik för att ”det inte leder någon vart”? Vi som oppositionsparti skall väl ändå även vi få presentera vad vi vill med? När han sedan pratar om auktoritärt samhälle är hyckleriet ett faktum.

Nu kommer dessvärre Varberg inte genomföra de intentioner som fanns i det iniativärende som inlämnades, och då kan jag inte annat än tolka det som övriga partier välkomnar terrorister som kommuninnevånare.

Olle Hällnäs (SD)

gruppledare