Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vi är många som stöder Stens krav att kommunen gör en cykelväg utmed Syllingevägen, skriver insändarskribenten. Bild: Hasse Holmberg
Vi är många som stöder Stens krav att kommunen gör en cykelväg utmed Syllingevägen, skriver insändarskribenten. Bild: Hasse Holmberg

Vi är många som håller med om cykelvägen

Dags för oss Veddigebor att kräva att man satsar på landsbygden.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Komplett cykelvägnät är viktigt

Läste ännu en insändare från Sten Unosson i Veddige. Vilken uthållig man! Under många år har han argumenterat för att vi skulle få elljusspår, träningsmöjligheter, rekreationsplats mm. Nu kämpar han för cykelväg mellan Veddige och Värö. Det verkar som om vi har överlåtit all kontakt med myndigheterna på honom, vilket naturligtvis är fegt, när vi håller med honom i allt.

Sten är en trevlig person, som vänligt frågar politikerna om vi på landsbygden också kan få del av kakan. Själv har jag tyvärr inte det sinnelaget. I stället blir jag heligt förbannad på hur orättvist politikerna fördelar skattepengarna inom kommunen. Stenkil talade i våras om vad man åstadkommit; rustat upp skolan och gjort ett ”häng”. Alla kommuner är skyldiga att ordna skolgång åt barnen, ska vi i Veddige vara särskilt tacksamma för det?

Nog kunde väl vi som är över 16 år också få något?

Vi är många som stöder Stens krav att kommunen gör en cykelväg utmed Syllingevägen. Många pendlar mellan Veddige och Värö. Nästan lika stort är behovet av cykelväg mellan Veddige och Derome. Högstadiet finns i Veddige och elever kommer från Derome och Åskloster. Svårt för dem att ha kontakt med sina klasser på grund av saknad cykelväg. Ska det behöva hända en olycka först? Cykling främjar hälsan, med en cykelväg blir det mindre privat bilkörning och skolskjutsar, tänker ingen i kommunledningen på miljön?

En sak till – vi vill så gärna ha en plats mitt i byn där alla åldrar kan träffas. Sitta på en soffa och snacka och titta på blommor, träd och buskar. Måste vi förlita oss på privata initiativ? Det hade inte blivit gångväg utmed Viskan utan Emanuelsson, ingen röjd skans utan Tisdagsgänget och ingen mötesplats i Viskan (ön) utan Veddigevisionen. Pensionärer kan göra mycket, men inte allt. Dags för oss Veddigebor att kräva att man satsar på landsbygden, allt ska inte hamna i centralorten. Förväntar mig svar från samtliga partier i frågan!

Ingegärd Nilsson