Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

24:7 är helt överens med Olof Palme. Det ska vara jämlikhet, demokrati och lika villkor som ska gälla, skriver Ingemar Ericsson (24:7). Bild: Annika Karlbom
24:7 är helt överens med Olof Palme. Det ska vara jämlikhet, demokrati och lika villkor som ska gälla, skriver Ingemar Ericsson (24:7). Bild: Annika Karlbom

Vi är för social trygghet och lika värde

”Väljare i Varberg” tar fram rasiststämpeln mot oss.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till ”Väljare i Varberg”

Signaturen ”Väljare i Varberg” tar fram rasiststämpeln mot oss. Detta utan att framföra ett endaste argument för detta. Och varför inte då? Av det enkla skälet att det inte finns några sådana argument.

Vi säger nej till lönedumpning, vi vill att import av arbetskraft ska vara reglerad som den var förr, och att lika villkor och avtal ska gälla.

Vi säger nej till hedersrelaterat förtryck och vill ha jämställdhet.

Vi säger nej till parallellsamhällen med egna regler och lagar och vill att samhället ska hänga ihop.

Vi värnar asylrätten, men tycker samtidigt att vi tagit emot allt för många på allt för kort tid. Att inte kunna ge människor arbete, en boendemiljö där man integreras, eller språkkunskap, är inte en bra integration.

Precis som Olof Palme och Ingvar Carlsson skrev i början på 1980-talet:

”Det är alltfort socialdemokraternas bestämda uppfattning att invandringen måste anpassas till samhällets möjligheter att ge invandrare arbete, bostad och social omvårdnad på samma villkor som den övriga befolkningen. Detta förutsätter en planerad invandringspolitik. En invandring utanför samhällets kontroll drabbar ytterst invandrarna själva.

Jämlikhet mellan invandrare och svenskar förutsätter, som vi tidigare framhållit, att invandringen anpassas till samhällets möjligheter att ge invandrarna arbete och social trygghet.”

24:7 är helt överens med Olof Palme. Det ska vara jämlikhet, demokrati och lika villkor som ska gälla. Signaturen ”Väljare i Varberg” tycks förespråka det motsatta. Det är tråkigt.

Ingemar Ericsson 24:7

LÄS OCKSÅ: 24:7 är ingen folkrörelse