Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
20171022 - Överfull papperskorg i parkFoto: Fotograferna Holmberg / TT /kod 96 Bild: Henrik Holmberg / TT

Vi är en del av svineriet mot miljön

Det finns lösningar man kan ta till.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Sommaren går fortare"

Jag är inte någon kemist, men nyfiken. Problemet ligger inte i att bränslebilar äter upp syre och spyr ut koldioxid = CO2 . Alltså en förening på tre molekyler, 1 av kol och 2 av syre. Alltså syret försvinner inte.

Problemet är vad "vi" gör med det allt "vi" har. Fastän snarare om regeringar styr eller det är de rika företrädda av storbolagen som styr för egen pengarvinning?

Allt finns det gott om, men hur hanterar vi det? Visst är en verklig fåra att plocka ämnen från underjorden och släppa dem i vår omgivning. Det finns ändå lösningar man kunde ta till om de rika och regeringar ville.

Växter fångar koldioxiden för sitt tillväxt och under dagen släpper syret i luften!

Om det skulle byggas hus med massiv trä (limträ) för alla vägar och golv. Om man skulle använda växtfibrer för alla kläder och sedan återvinnas. Om man använde också växtfibrer för allt möjligt i olika sammansättningar. Om vi skulle köra fordonen med ren rapsolja och andra "miljövänligämnen".

Själva koldioxid har ingredienser som vi använder för att skapa "energi". Den kan återanvändas på olika sätt. Det kan företag och regeringar fixa! Vi också genom att odla var egen mat.

Men hur vill du och jag och jag leva? För vi är absolut del av svineriet och det respektlösa behandling av djuren med serieproduktion och slakt av självegna levande varelser.

Vad ska de rika göra med de stora siffrorna på deras konto? Vad är kostnad för hela mänskligheten att dessa rikas fantasitrygghet ligger på ännu större siffror på banken?

Vad gör regeringarna för att reglera bolagen och de rikas samlande av makt i olika former?

Vi människor kan få till det, men inte så länge vi är en bunt egoister (olika "duktiga" på det men ändå) Konstig nog är ofta fattiga de mest generösa med andra i nöd. Vi i Sverige är fantastiska när det gäller insamlingar och sådant hjälp, fastän sedan kan vi bette oss som svin, ibland bara av försummelse!

Lösningar finns, vad är vi beredda att göra? Politiker... skärp er!

Manuel Manolo