Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tack vare grön rehab har vi tagit oss ur utmattningen och vidare, skriver insändarskribenterna. Bild: Håkan Johansson
Tack vare grön rehab har vi tagit oss ur utmattningen och vidare, skriver insändarskribenterna. Bild: Håkan Johansson

Vi är beviset på att grön rehab fungerar

När samhället ser ut som det gör så är det viktigt att erbjuda relevant vård för utmattning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ledaren ”Njugg behandling av den gröna rehaben”

Grön rehab ska finnas kvar i den form som vi har fått förmånen att delta i. Vi är evidensen som ni tjänstemän och politiker inte har efterfrågat.

Tack vare grön rehab har vi tagit oss ur utmattningen och vidare. För oss var det avgörande att få komma in i den lugna och harmoniska gemenskapen som grön rehab gav. Det är i gemenskapen som saker händer, i den trygga och tillåtande miljön hade vi chans att bryta isolering och äntligen hitta tillbaka till orken och lusten igen.

När samhället ser ut som det gör så är det viktigt att erbjuda relevant vård för utmattning. Det räcker inte med KBT och medicinering för alla patienter – individanpassad vård är att föredra. Patientlagen syftar till att stärka och tydliggöra patientens ställning samt främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet. Är det inte då lämpligt att ni frågar oss patienter hur behandlingen fungerar och vilka behandlingar vi önskar?

Vi vet att pengarna finns och dessutom har det skjutits till mer medel för att man vill satsa på behandlingsformen. Vi förutsätter att vårdcentralerna ger patienter den information som de har rätt till enligt patientlagen.

För oss har grön rehab varit livsavgörande.

A E K