Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dagens bestämmelser lägger en våt handduk över landet Sverige, skriver Mari-Louise Wernersson (C) och Ingemar Johansson (C). Bild: Ola Folkesson
Dagens bestämmelser lägger en våt handduk över landet Sverige, skriver Mari-Louise Wernersson (C) och Ingemar Johansson (C). Bild: Ola Folkesson

Vi är överens om att strandskydd vid havet ska fungera som i dag

Vid smalare bäckar, mindre sjöar och dammar vill vi ha lättnader.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Strandskyddet är under attack

Vi tycker självklart att den biologiska ökar med en annan syn på dagens strandskydd. Ni tycker tvärtom och grundar det på alla evidensbaserade undersökningar. Vi har sökt efter dessa så vi önskar att ni lägger fram dem. Ni får chansen att visa upp dem när vi träffas. Då kan vi visa ett antal praktiska exempel från vår kommuns inland. Då får vi chansen att visa vad vi menar med att människan och den biologiska mångfalden behöver varandra. Vi föreslår måndagen den 17 maj klockan 17. Samling vid Ätraforsdammen. Det finns ett antal platser som är intressanta och vi hinner mycket på 4 tim.

Men innan dess. Vi är överens om att strandskyddet vid våra hav fungerar som i dag. Detsamma är att det alltid ska finnas en typ av väg mellan strand och tomt. Men vi vill ha lättnader vid bäckar smalare än 2 meter, sjöar under 1 ha och dammar anlagda efter 1975.

Denna fråga är viktig för vår landsbygd. Genom en annan syn kommer möjligheter att uppstå. Dagens bestämmelser lägger en våt handduk över landet Sverige.

Ingemar Johansson (C)

Mari-Louise Wernersson (C)