Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tänk om lönen kom ett år i efterskott. Hur skulle det gå? Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Tänk om lönen kom ett år i efterskott. Hur skulle det gå? Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Vem vill ha retroaktiv lön?

Tänk om jobbet fungerat som Försäkringskassan.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag funderar på en sak. Hur många kan ställa upp på att arbeta i ett år innan man får ut sin lön retroaktivt? Processen är att din arbetsledare nekar dej din lön efter att han anser att du inte gjort ditt arbete enligt in rapporterad tidrapport. Du går till företagsledningen med komplettering i ärendet där du också nekas din rätt till lön Du går till AD (Arbetsdomstolen) med en stämningsansökan mot företaget. Till slut får du rätt och pengarna betalas ut retroaktivt.

Hur gör man med räkningar som hyra mat bil telefon vatten under tiden? Får barnen julklappar? Kunde man laga punktering på barnets cykel? Blev det någon semester?

Det är så Försäkringskassan gör men genom en process där det krävs att man begär omprövning och fortsätter till förvaltningsrätten. Oftast är det människor som redan hamnat långt från arbetsmarknaden som drabbas där det inte funnits utrymme ekonomiskt till att spara eller teckna olika försäkringar som olycksfallsförsäkring? Livförsäkring eller pensionsförsäkringar. Kanske beroende på av att man arbetat på många olika arbetsplatser som timanställd och därför ej omfattas av AFA-försäkringen.

SOCIAL på franska = SAMHÄLLE