Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag har sett nog med rasistiska kommentarer på sociala medier speciellt från SD-folk. Alla i SD är dock inte rasister för det, men många verkar det som, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT
Jag har sett nog med rasistiska kommentarer på sociala medier speciellt från SD-folk. Alla i SD är dock inte rasister för det, men många verkar det som, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Vem är rasist?

Om du känner dig orättvist anklagad är det egentligen bara att ställa dig upp och argumentera. Inte hata

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi kan inte utgå från att vuxna, speciellt inte politiker, inte menar eller förstår vad de skriver eller säger.

Uttrycker man sig rasistiskt får man vara beredd att kallas rasist, tycker jag. Rasism måste bemötas och brytas ner, det kan vi väl vara överens om? Jag har sett nog med rasistiska kommentarer på sociala medier speciellt från SD-folk. Alla i SD är dock inte rasister för det, men många verkar det som. Då Annie Lööf nyligen anklagade en tweet för att vara rasistisk svarade politikern som skrev den att han lekte lite med hur något rasistiskt kunde låta. Jasså... borde vi förstått det? Så otroligt onödigt och dumt. Politik är ingen lekskola.

Om du känner dig orättvist anklagad är det egentligen bara att ställa dig upp och argumentera. Inte hata. Upp till bevis istället. Jag tror säkert det finns de som fällt omdömet rasist felaktigt och orättvist men upplever absolut inte att omdömena och rasistkortet dykt upp ur ingenting.

I övrigt tycker jag exemplet med kollektiv bestraffning är bra för att för att förstå begreppet rasism. Om utländska föräldrar till utländska kriminella barn ska straffas med utvisning bara för att de är utländska så är inte utländska personer längre lika inför lagen i Sverige, eftersom svenska föräldrar då kommer undan bestraffning med en lika kriminell unge. Att man straffar människor på grund av deras nationalitet är rasistiskt och olagligt i Sverige och många andra länder.

Nisse