Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eftersom vi varken har sjö eller hav i Veddige, så används simhallen flitigt, av både ung som gammal.  Bild: Sebastian Kahnert
Eftersom vi varken har sjö eller hav i Veddige, så används simhallen flitigt, av både ung som gammal. Bild: Sebastian Kahnert

Veddige simhall används flitigt

Vi har varken sjö eller hav.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Länge har Varbergs kommun nekat oss cykelvägar, mark för bostäder och industrier m m. Nu hotar kommunen med nedläggning, alternativt privatisering, av Veddige Simhall. Det slog ner som en bomb bland Veddigeborna. Eftersom vi varken har sjö eller hav i Veddige, så används simhallen flitigt, av både ung som gammal. Barn och barnbarn har gått där på simskola.

I Varberg finns snart ny simhall, simstadion, varmbadhus, kallbadhus, handikappbad, barnens badstrand, separata nakenbad för kvinnor och män, oftast utrustade med staket och/eller toaletter. Detta i en stad där man dessutom kan bada i havet på många ställen mellan Getterön och Apelviken. Men den som mycket har vill mer ha, därför byggde kommunen ganska nyligen också Fästningsbadet för många miljoner. Får ni aldrig nog?

Moderater och Liberaler har jag ingen tilltro till, men vad säger andra partier? Centerpolitiker brukar (åtminstone i valtider) säga sig värna om landsbygden. Socialdemokrater ville (åtminstone förr) att samhället skulle vara solidariskt, alltså se till allas behov och intressen. Trodde i min enfald att KD byggde något av sin politik på kristna värderingar. Var det inte Jesus som sa; har du två skjortor, ge då bort den ena till din broder. Alltså dela med dig och låt alla få del av kakan.

Ingegärd Nilsson