Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vd på dubbla stolar i kommunen

Går det att sköta båda tjänsterna tillfredsställande?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Dubbelt. Kan man vara vd för Varbergs Bostad och tf samhällsutvecklingsdirektör samtidigt och göra ett bra jobb?. Bild: Rebecka Kvint
Dubbelt. Kan man vara vd för Varbergs Bostad och tf samhällsutvecklingsdirektör samtidigt och göra ett bra jobb?. Bild: Rebecka Kvint

Att Varbergs Bostad är ett kommunalt bolag antar jag att de flesta vet, men hur många känner till att vd:n Ulf Hofstedt också innehar en tillförordnad tjänst som samhällsutvecklingsdirektör på Varbergs kommun.

Går det att sköta båda tjänsterna tillfredsställande när Varbergs Bostad bygger för fullt, samtidigt som ett omfattande missnöje från hyresgästerna visar sig i insändarspalterna och ute i kvarteren?

Ska verkligen en vd för Varbergs Bostad inneha två höga befattningar samtidigt inom kommunen?

Tomas Nilsson

Bua

Svar

från kommundirektören.

Rekryteringen av ny samhällsutvecklingsdirektör i Varbergs kommun är påbörjad och under tiden är Ulf Hofstedt mycket riktigt tillförordnad på tjänsten, parallellt med sitt uppdrag som vd för Varbergs bostad. Det bedömer vi vara den bästa lösningen för kommunen och acceptabelt för bolaget. På detta viset tar vi vara på Ulfs kompetens och vi undviker fler chefsbyten och överlämningar, eller köp av konsulter. För att de dubbla uppdragen skall fungera har roller och ansvar fått göras extra tydliga och några underställda chefer får ta ett utökat ansvar under den begränsade period som detta gäller. Vi har också noga gått igenom hur vi skall agera för att undvika att jävssituationer uppstår i de dubbla uppdragen.

Carl Bartler

Kommundirektör, Varbergs kommun