Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Videbergs hamn en vacker vårdag. Bild: Privat
Videbergs hamn en vacker vårdag. Bild: Privat

Vattenfall bullrar i Videbergs hamn

Välbefinnandet krossas av Vattenfall som bär sig eländigt åt, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Om man är stor och stark måste man vara snäll berättar Astrid Lindgren för oss. Vattenfall är stor och stark men inte snäll. De är på väg in på tredje året med underhåll av den egna lilla kajen som står på några stackars betongpålar och de ska vara klara först nästa år. De har placerat en vrålande dieseldriven kompressor i en resonanslåda (plåtcontainer) när de faktiskt har hur mycket tillgång som helst till billig el som kan driva en tystare elkompressor. De struntar fullständigt i oss som hyr båtplatser i och vistas i Videbergs hamn och de struntar i grannskapet f ö. De tycker tydligen att de äger miljön och kan göra som de vill. De uppträder oproffsigt och egenmäktigt. Det borde finnas i alla fall någon av alla högutbildade anställda på Ringhals som kan räkna ut och konstruera en enkel bullerskärm som tar bort oväsendet och ersätta den dieseldrivna kompressorn med en eldriven.

Inte heller tycks de fatta att vi vistas i Videbergs unika, trevliga och välskötta hamn bl a för rekreation, vila och trevnad. Vi hade drömläge där men drömmen och välbefinnandet krossas säsong efter säsong av Vattenfall som bara är stor och stark och bär sig för eländigt åt!

Visa hänsyn! Åtgärda! Göm er inte bakom Länsstyrelsens beslut! Börja inte tjafsa om en självklar sak!

Besviken Vattenfallägare

Svar direkt

Vi beklagar verkligen att du upplever störningar i samband med renoveringen av Videbergshamn. På Ringhals är vi angelägna om att ha en god dialog med närboende, och att vår verksamhet påverkar den omkringliggande miljön så lite det bara går.

Renoveringen av hamnen är omfattande och startade för tre år sedan. De närmare 300 bärande pålarna är i dåligt skick och måste åtgärdas för att hamnen ska vara säker. Det är ett tidskrävande och ibland bullrigt arbete att bila bort gammal betong och gjuta nya isskydd. Arbetena kan dessvärre bara utföras under mars till oktober, vi har dock förlagt dem dagtid måndag till torsdag som längst fram till klockan 19. Arbetena gör semesteruppehåll under tre-fyra veckor mitt i sommaren.

Vi beräknar att hamnen ska vara färdigställd i november i år, den är viktig för Ringhals och vi är angelägna om att den hålls i gott skick. Vi beklagar alla eventuella olägenheter renoveringen orsakat, och ser över om ytterligare bullerdämpning är möjlig. Ambitionen är att störa så lite som möjligt och vi hoppas på dialog: du och andra närboende är välkomna att kontakta oss i Infocenter vid Ringhals eller via växeln på tel 0340-667 000.

Anna Collin

presschef Ringhals