Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som enda politiska parti lämnade vi synpunkter i samband med samråden, skriver insändarskribenterna. Bild: Annika Karlbom
Som enda politiska parti lämnade vi synpunkter i samband med samråden, skriver insändarskribenterna. Bild: Annika Karlbom

Varsam förtätning av Varberg och Bua hamnplan

För de som följt politiken och har intresse av hur kommunen utvecklas, så minns nog de flesta att vi har drivit denna frågan sedan 2016.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vi skall verka för en varsam utveckling i Bua hamn”

Kristdemokraterna har länge drivit frågan om att nybyggnation och förtätning ska ske med varsamhet i Varbergs kommun. Ett exempel som förekommit på insändarsidorna det senaste tiden är Bua hamnplan.

För de som följt politiken och har intresse av hur kommunen utvecklas, så minns nog de flesta att vi har drivit denna frågan sedan 2016. Man kan ju säga att "vi såg det komma". Som enda politiska parti lämnade vi synpunkter i samband med samråden och våra synpunkter visade sig stämma väl överens med länsstyrelsens remissyttrande som också kritiserade den förslagna exploateringen. Nu behöver planförslaget omarbetas för Bua hamnplan och bättre anpassas till den omgivande bebyggelsen och befintliga verksamheter i hamnen.

Vi kristdemokrater har varit tydliga med att utvecklingen av våra orter på landsbygden måste ske i dialog med de som bor där samt att vi respekterar och bibehåller den småskalighet som översiktsplanerna värnar om. Detta är frågor som vi kommer fortsätta driva under nästa mandatperiod. Vi reagerar på den retorik som används i olika insändare och debattinlägg. Att svartmåla politiker som sitter i olika nämnder och anse att man själv alltid har det rätta svaret vittnar om en dålig förståelse för hur en demokrati fungerar och viss brist på ödmjukhet och självinsikt.

Den viktigaste frågan man behöver ställa sig som väljare är hur man kan få till en förändring framöver? Om man vill få till en verklig förändring så får man gärna lägga sin röst på KD som drivit frågan om förtätning med varsamhet sedan många år. Vi har tyvärr inte lyckats få tillräckligt med gehör inom byggnadsnämnden men med ett ökat väljarstöd och mandat så lovar vi att göra ännu mer för att fortsätta utveckla och förtäta Varberg och övriga orter med varsamhet. Vi är redo för den utmaningen!

Morgan Börjesson (KD)

gruppledare

Freddie Holmström (KD)

ledamot i byggnadsnämnden