Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Hellsborn (SD) och Andreas Havasi (SD). Bild: Annika Karlbom
Erik Hellsborn (SD) och Andreas Havasi (SD). Bild: Annika Karlbom

Varken L eller C svarar på våra frågor

Det är inte det frågan handlar om.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "I Varbergs kommun är alla välkomna oavsett religion eller klädsel"

Vi önskar att vi kunde tacka Liberalerna för repliken på vår insändare, men precis som med svaret från Centerpartiet uteblir svaren på de frågor vi ställt. Vi kan förstås diskutera Liberalernas definition av hederskultur, där krav på heltäckande kvinnokläder tydligen inte innefattas. Vi kan påpeka det märkliga i att tre vita L-män skriver en insändare där de menar att vita män inte får ha en åsikt om de frågor de själva skriver om. Eller undra varför de förment antirasistiska liberalerna väljer att börja prata hudfärg, i en fråga som inte på något sätt handlar om det.

Men inget av detta är vad diskussionen handlar om. Det SD ifrågasätter är varför muslimska slöjor ges utrymme i kommunens grafiska presentationer, medan kristna kors och symboler för andra religioner lyser med sin frånvaro. Varför man skickar lyckönskningar kring den muslimska fastan, medan man under det gångna året vare sig önskat God Jul eller Glad Påsk, till kommunens övriga invånare. Det närmaste ett svar vi får på detta är att det ska visa att Varberg är ”ett ställe för alla”. Det är en haltande logik, att ge en specifik religion särställning över andra signalerar inte någon inkludering eller jämställdhet.

Vi vill veta om denna uppenbara favorisering av Islam grundar sig en uttrycklig vilja från den politiska majoriteten, eller om det är på initiativ från enskilda, ej folkvalda tjänstemän. Att såväl L som C vägrar svara på denna fråga är uppseendeväckande.

Erik Hellsborn (SD)

Andreas Havasi (SD)