Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Samtliga partier i Falkenbergs kommun har haft möjlighet att påverka det förslag som tagits fram i samarbete i barn- och utbildningsnämnden.

Varför var 80 dagar inte tillräckligt för M:s beslutsfattande politiker?

Uppenbara brister i oppositionens samarbete.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Dagen då demokratin dog lite grann

Oppositionen ska sopa framför egen dörr innan smutsen slängs framför majoritetens dörr. Moderaternas synpunkter i debattartikeln den 14 maj blottar hur samarbetet i MC-gänget tycks fungera, det vill säga med uppenbara brister. Att de splittrade resterna av forna Alliansen+ håller inte ihop blir tydligt när man läser debattartikeln i HN den 14 maj, undertecknad av fyra M-ledamöter i barn och utbildningsnämnden

Samtliga partier i Falkenbergs kommun har haft möjlighet att påverka det förslag som tagits fram i samarbete i barn- och utbildningsnämnden. I början av februari beslutades på barn- och utbildnings nämndens lokalberedning att förslag till lokalplan skulle förankras i politiken. Framtid Falkenberg och oppositionen fick exakt samma förutsättningar att så göra. Varför gjordes inte detta i oppositionspartierna? Om Moderaterna och centerpartiet inte klarade av att hantera denna fråga så blottar det en brist i ert samarbete vilket smutskastning i en debattartikel aldrig kan lösa.

Moderaterna har haft nästan tio veckor på sig att ta del av förslaget, att informera sig om dess innehåll och att inkomma med synpunkter på förslaget till arbetsutskottet plus att ni därefter hade ytterligare två veckor på er till beslut skulle tas.

Centerpartiet och Moderaterna har haft full insyn och kunnat delta aktivt i de beslut som tagits i lokalberedningen, men tyvärr tycks Moderaterna inte ha tagit detta ansvar utan väljer att i efterhand gå ut i media och kritisera något som man uppenbarligen själva har missat, nämligen att i god demokratisk anda ta ansvar för sina handlingar.

Hur kom det sig att ni uteblev på arbetsutskottet då sista beredningen i ärendet företogs?

Jag som ordförande i barn- och utbildningsnämnden har stort ansvar för och tar stort ansvar för de beslut som tas i nämnden, men jag avhåller mig bestämt från att ta ansvar för hur ni i oppositionen kommunicerar och samarbetar. I god demokratisk anda.

Peter Dygården (S)

ordförande barn- och utbildningsnämnden