Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Badrumsrenovering och stambyte ger en höjd hyra för boende på Herting. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Varför så tyst om renoveringen på Herting?

Vad motiverar en hyreshöjning på 20 procent?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vilka krav har hyresgästföreningen i Falkenberg ställt på Fabo och renoveringen som nu är i full gång på Herting? Den frågan har jag och många med mig ställt oss i över ett års tid nu men inte fått något svar på.

Jag tillsammans med alla andra hyresgäster kommer få en hyreshöjning på över 20 procent (!!!) för en renovering vi blir tvingade till att göra, det vill säga badrum och stambyte. För mig innebär det en hyreshöjning på minst 1 234 kronor i månaden.

Hyresgästföreningen i Varberg går i taket för en motsvarande renovering med stambyte och renovering av badrummet där deras hyra ska höjas med 400 kronor per månad. Här på Herting får vi betala det tredubbla!

Den extra höjningen som Fabo nu ska ta ut för köksluckorna som byttes i våra lägenheter för åtta år sedan på 120 kronor i månaden, och parkettgolv som inte slipats sedan 2009 på 63 kronor per månad. Det låter i mina öron orimligt. Har man rätt att göra det?

På Herting har vi varken hiss, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin eller andra standardhöjande åtgärder som kan motivera en höjning på 20 procent. Detta gör mig otroligt upprör!

Jag har vänner i Halmstad som har bott i HFAB-lägenheter på Rotorp där en badrumsrenovering kostade ca 600 kronor per månad i höjning – men där ingick även tvättmaskin och torktumlare. Hur motiverar Fabo en höjning på 1 300 kronor?

Att det inte skrivs något om denna renovering som drabbar över flera hundra personer, och som får sin hyra höjd med över 20 procent är utom mitt förstånd. Det är långt ifrån alla som jublar över att få sin månadshyra höjd med minst 1 237 kr.

Tjej boende på Herting