Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Möjligheten att välja grönsallad i stället för kokta grönsaker, var perfekt för oss som inte vill äta överkokta eller för lite kokta grönsaker, skriver Anna-Lisa Pålsson. Bild: Adam Ihse/TT
Möjligheten att välja grönsallad i stället för kokta grönsaker, var perfekt för oss som inte vill äta överkokta eller för lite kokta grönsaker, skriver Anna-Lisa Pålsson. Bild: Adam Ihse/TT

Varför måste jag betala för sådant som jag inte äter?

Valmöjligheten kring måltiderna försvann med coronan.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har bott på Floragården i drygt tio år och ätit i matsalen där och för en kortare tid nu under corona, även på Mölle. I vår matsal här och även på Mölle kunde vi välja grönsallad i stället för kokta grönsaker och det var perfekt för oss som inte vill äta överkokta eller för lite kokta grönsaker.

Detta går inte nu när vi på grund av corona får maten levererad till våra lägenheter. Då finns inte grönsallad utan alla måste äta de så kallade kokta grönsakerna. Dessutom finns inte möjligheten att välja bort desserten, det gick bra i vår matsal och på Mölle, men inte nu!

Jag måste betala för grönsaker som jag inte äter och dessert som jag slänger varje dag! Varför? Varför kan inte Falkenbergs kommun klara att leverera önskade portioner som vi äter upp och få i oss näringen, i stället för att dagligen kasta bort grönsaker och dessert? Dessutom är ju portionerna så stora att många äldre beställer mat bara varannan dag (med kommunens goda minne) äter halva portionen och sparar resten till nästa dag.

Man klarar alltså att leverera olika antal portioner om dagarna, men inte leverera min dagliga porton utan dessert!

Jag är visserligen 99 år men jag vill kunna, så långt det nu är möjligt, välja min mat själv och kunna bestämma över de delar av mitt liv som jag har kvar!

Anna-Lisa Pålsson

LÄS MER: Jag slänger desserten varje dag