Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag har väldigt svårt att förstå politikernas oförmåga, möjligen ovilja, att lyssna på invånarnas motstånd mot förtätning och höga hus skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom
Jag har väldigt svårt att förstå politikernas oförmåga, möjligen ovilja, att lyssna på invånarnas motstånd mot förtätning och höga hus skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom

Varför lyssnar inte politikerna på invånarna?

Rivningen på Stormgatan är ett exempel.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Så föreslås Stormgatan se ut efter rivningarna

Boende på Stormgatan protesterade mot planer att riva och ersätta trevåningshus med sexvåningshus på östra sidan av gatan. Nu har politikerna godkänt rivningen och att bygga tre- till femvåningshus.

Området runt Stormgatan förtätas vilket innebär att trafiken ökar på en liten smal dubbelriktad gata. Den trygga gatan ersätts av en trafikintensiv trafikförbindelse med parkeringsproblem. Grönytorna försvinner och kvarterets karaktär försvinner.

Jag har väldigt svårt att förstå politikernas oförmåga, möjligen ovilja, att lyssna på invånarnas motstånd mot förtätning och höga hus. Liberalerna invänder mot förtätningen på Stormgatan. Övriga partier står bakom förslaget. Centerpartiet anser att i korsningen Stormgatan/Lindesbergsgatan kan man bygga högt eftersom sikten mot fästningens bevaras. Vilken sikt? De boende i det lilla gula trähuset på andra sidan av gatan får ett massivt femvåningshus framför sig och kommer inte att se varken fästning eller gröna träd.

Var finns ni politiker som är lyhörda och lyssnar på oss invånare. Var är socialdemokraterna som talar om att de ekonomiskt svaga i samhället skall ha ett tryggt boende? Varför bidrar ni istället till att pensionärer, ensamstående och studenter kastas ut från sina boenden? Var är moderater och kristdemokrater som tror på att bevara Varbergs karaktär och behålla den lilla stadens trygghet? Var finns ni politiker som vill utveckla den gröna låga staden istället för att bygga öststatsmiljöer i Varberg? Höghuset norr om Stora Coop liknar de hus jag såg i Leningrad år 1990. Gråa trista höga hus utan själ som bidrar till otrivsel och en opersonlig miljö.

Varför måste Varbergs centrum överhuvudtaget förtätas? Varför skall man importera problem som större städer har med många människor i höga hus i trånga otrygga miljöer. Varken dagens boende och de som vill flytta till Varberg vill ha en förtätning.

Boende på Stormgatan