Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Morgon och eftermiddag när skolungdomar åker är det okej med stora bussar, men resten av dagen när ingen åker kunde man köra med mindre elbussar, skriver insändarskribenten. Bild: Jonatan Gernes
Morgon och eftermiddag när skolungdomar åker är det okej med stora bussar, men resten av dagen när ingen åker kunde man köra med mindre elbussar, skriver insändarskribenten. Bild: Jonatan Gernes

Varför köra dinosauriebussar?

De fula små bussarna som fanns i nörjan av -90-talet hade räckt förträffligt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vari ligger kostnaden att fylla en tom buss?”

Varför dessa stora bussar dagtid? Morgon och eftermiddag när skolungdomar åker är det okej med stora bussar, men resten av dagen när ingen åker kunde man köra med mindre elbussar.

De fula små bussarna som fanns i nörjan av -90-talet hade räckt förträffligt. De hade luftfjädring och kunde sänka sig på olika sätt för barnvagnar, rullstolar mm.

Nja, Varberg är ett helvete för handikappade med all denna gatsten på trottoarerna, höga trösklar eller trappor in till butikerna, helt vansinnigt. Vore bättre om trottoarer hade släta plattor eller var asfalterade, ja varför inte med grön, röd, gul asfalt, det finns.

Dessa stora bussar tar enorm plats i trånga Varbergstrafiken. Inget i Varberg är byggt för den anstormning av bilar som finns i dag. På Kustvägen borde det vara körstopp för bussar klockan 15.00-15.30 samt 16.00-17.00 då trafiken behöver båda filerna.

Och vart tog rondellen på Kustvägen där det gamla järnvägsspåret låg vägen? Det skulle ju vara färdigt för ett år sedan för att lätta trafiken på Kustvägen, Birger Svenssons väg samt Lassabackarondellen med in-/utfartsförbud vid Shell/St1, vilken skulle stängas och bara kunna köras rakt fram mot gamla Taiga/Elgiganten.

Tunnelbygget har ställt till det för planerarna på hamn och gata rejält, varpå köerna i dag sträcker sig till PS-skolan samt flera hundra meter på alla tillfarter, Birger Svenssons väg till Monark från Lassabacka. Man undrar vad det är för styrande trafikingenjör som sitter på kommunen. Hoppas hen har körkort och gedigen trafikerfarenhet. För i dag är det totalt låst om man inte smiter iväg 15.50 från jobbet att komma hem innan 17.00.

Det är totalstopp överallt i dag.

Fd utlandschaffis med 450 000 mil i ryggen

LÄS OCKSÅ: Vari ligger kostnaden att fylla en tom buss?