Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Påskbergets koloniförening får väl också döpas om om insändarskribentens förslag går igenom. Bild: Dick Gillberg
Påskbergets koloniförening får väl också döpas om om insändarskribentens förslag går igenom. Bild: Dick Gillberg

Varför inte döpa om Påskberget också?

Inte en krona har tillförts i ”sponsring”.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Påskbergsvallen döptes och invigdes för snart hundra år sedan. Nu har som bekant snillrika politiker lyckats ersätta arenans förlegade historiska namn med det välklingande Varberg Energi Arena.

Den ytterst ansvariga Ann-Charlotte Stenkil skriver på HN:s insändarsida att ”Varberg Energi var först ut med att erbjuda ett sponsringsförslag med namnbyte som motprestation”.

Men…hmm… Varberg Energi är väl ett kommunalt bolag – dvs en del av skattebetalarnas förvaltning, uppklädd i tjusig marknadskostym.

”Sponsringen” bakom Påskbergsvallens fyndiga namnbyte består alltså i att en del av skattebetalarnas pengar skyfflats från den ena förvaltningen till den andra. Inget annat. Inte en krona har tillförts i ”sponsring”.

Ann-Charlotte Stenkil anför sedan det tunga argumentet att ”Varberg Energi…..är dessutom ett namn med tydlig Varbergsanknytning”.

Eh...jo. Den anknytningen saknades ju helt hos Påskbergsvallen.

Ann-Charlotte Stenkil avslutar med en högtravande försäkran: ”Vi är måna om att sponsorn ska ge positiva associationer”.

Jo, positivare associationer får man nog leta efter! Varberg Energi AB har ju helt nyligen utmärkt sig som en av stadens mest attraktiva arbetsplatser med talrika vittnesmål om trakasserier och mobbning.

Nu väntar vi bara på att Ann-Charlotte Stenkil & co ska döpa om Påskberget till ”Varbergs Bostad Park”. Ännu ett snitsigt namn med ”tydlig Varbergsanknytning”.

Ulf Eliasson

Varberg