Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vinst. TFF:s damer vann sin serie i division 2 i lördags. Bild: Micael Andersson

Varför inget om TFF:s prestation i HN?

I lördags vann TFF:s damer sin serie i division 2 i fotboll.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Damidrott

I lördags vann TFF:s damer sin serie i division 2 i fotboll. Vilken prestation, att förra säsongen gå upp i trean och denna säsong lyckas vinna och ta sig vidare upp till division 2! Förväntansfull slår jag upp sportsidorna i HN på måndag morgon. Tidningen rapporterar om damernas innebandy, sen FFF:s herrar, Varbergs Bois vinst i superettan, herrfotboll division 2, olika rapporteringar från herrmatcher i volleyboll och fotboll division 3 till 5. Jag bläddrar fram och tillbaka, börjar om igen. Ingenstans finns artikeln om TFF:s damer, inte någonstans göms notisen. Var deras vinst mindre viktig att rapportera om än herrlagens förluster i femman?

Jämställd läsare

Svar

från sportredaktionen.

Vi och Varbergsposten ingår i samma koncern och delar material. VP aviserade att de skulle gå på Lilla Träslövs sista match i lördags och då gör inte vi detsamma. Det betyder att vi inte skriver i HN utan har VP:s artikel på webben när den publiceras på onsdagen. Vi försöker se till att inte skriva om samma saker i de båda titlarna.

Hade VP inte varit där så skulle vi skrivit i HN på samma sätt som vi uppmärksammat andra lokala seriesegrare, både på herr- och damsidan.

Vi skrev om Lilla Träslöv i somras: Lilla Träslöv har siktet inställt uppåt

Nästa säsong i tvåan kommer vi att skriva om varje match i HN.

Mikael Martinsson

Sportchef