Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi har svårt att förstå varför Jan Berge (MP) vill göra partipolitik om rasrisken vid Ätran, skriver insändarskribenterna. Bild: Pär Lindqvist
Vi har svårt att förstå varför Jan Berge (MP) vill göra partipolitik om rasrisken vid Ätran, skriver insändarskribenterna. Bild: Pär Lindqvist

Varför göra partipolitik om palliativa?

Här är svaren på frågorna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vilka lokaler har avfärdats för palliativa?

Vi har svårt att förstå varför Jan Berge (MP) vill göra partipolitik om rasrisken vid Ätran så palliativa vården tillfälligt har fått flyttas.

Så till frågorna.

Nej rasrisken har inget med regionens anläggande av slänt att göra. Det är pga. klimatförändringar, framför allt torkan.

Verksamhetsansvariga och regionfastigheter har tittat på ett antal lokaler som tillfälligt kunde hysa den palliativa vården. I Falkenberg och andra kommuner.

Vi kan nämna tre.

F.d. äldreboende i Vessigebro som kommunen själv inte anser lämplig för sin verksamhet och uppfyller inte de krav regionen ställer. En lokal vid Rörbecksgatan som inte uppfyller vårdhygieniska krav. Stora brister i handikappanpassning i form av det inte går att få in patientsängarna i lägenheterna etc.

Avstämning har skett med privat vårdbolag i Falkenberg gällande möjlighet att hyra delar av nybyggt vårdboende i Falkenberg. De har dock inga möjligheter att erbjuda de ytbehov som verksamheten är i behov av.

Vi fortsätter arbetet med att säkra slänten så verksamheten ska kunna flytta tillbaka men vi letar även lokaler som tillfälligt kan användas.

Mikaela Waltersson (M)

Helene Andersson (C)

Benny Strandberg (KD)

Tommy Rydfeldt (L)