Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sommarkort. Hallandstrafikens sommarkort kunde väl gälla från 1 juni till sista augusti? Bild: Anna Johansson

Varför gäller inte sommarkortet hela sommaren?

Och varför gäller det inte ända till Göteborg?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det är bra med Hallandstrafikens sommarkort, kortet säljs från den 1 juni men gäller inte förrän från den 15 juni. Den kunde väl gå att köpa från 15 april och gälla från 1 juni till sista augusti?

Varför är det så här? man blir "påmind" hela tiden om att man skall värna om miljön och åka kollektivt!

Miljön verkar då inte vara något som Hallandstrafiken värnar om när man inte gör det enklare att åka med sommarkortet från Kungsbacka till Göteborg! Sommarkortet det kan du åka med till Laholm söderut och Kungsbacka norrut, varför kan inte Hallandstrafiken och Västtrafik samarbeta så man kan åka med Hallandstrafikens sommarkort till Göteborgs central?

Och tåget från Halmstad till Varberg 22:52 är framme 23:24 men då går ingen buss till Almersväg/Sörse!

Har ledningen från Hallandstrafiken svar på frågorna ?

En som reser kollektivt när det går att åka med /när man inte har speciellt tid att passa

Svar

från Hallandstrafiken.

Hallandstrafikens mycket uppskattade Sommarkort kan man resa med i hela Halland, med alla tåg och bussar dygnet runt, mellan den 15 juni och 15 augusti. Det är den period när resandet är lägre, flest har semester eller är lediga. Sommarkortet betyder att många får ett bra tillfälle att prova kollektivtrafiken, när t.ex. inte alla pendlare eller skolelever reser.

När det gäller Kungsbacka så har vår ägare Region Halland och Västtrafiks ägare, Västra Götalandsregionen, beslutat att det är Västtrafik som kör trafiken där och att det därmed är Västtrafiks regler som gäller mellan Kungsbacka och Göteborg. Men Sommarkortet gäller förstås inom Kungsbacka kommun. Frågan om Sommarkortet i framtiden även kan gälla till Göteborg, tar vi gärna med oss till politikerna.

När det gäller Varbergs stadsbusstrafik så har resandet fördubblats på några år. Det är förstås glädjande. Ökningen i Varberg ger oss också bra möjligheter att ytterligare öka trafiken. Bland annat med stadsbussar även efter kl 23, framför allt på linjerna 1 och 2. Det finns inte i dag men det är något våra trafikplanerare tittar på just nu.

Peter Gyllander

Kommunikationsstrateg

Hallandstrafiken AB