De som har trygghetslarm har inte blivit tillfrågade inför beslutet att trygghetsteamet ska övergå till kommunen, skriver insändarskribenten.
De som har trygghetslarm har inte blivit tillfrågade inför beslutet att trygghetsteamet ska övergå till kommunen, skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom

Varför flytta trygghetsteamet till kommunen?

Räddningstjänstens regi är ett vinnande koncept.

ANNONS
LocationFalkenberg|

Beslut är taget att trygghetslarmet som ingår i räddningstjänsten skall övergå till kommunen inom kort.

Vi är många som köper denna tjänst t.ex. funktionsnedsatta, ensamstående, äldre etc.

Personalen är utbildad att ta hand om olika situationer som är otrygga för oss. T.ex. brand, inbrott, fallolyckor, förflyttningar för funktionshindrade etc. De är mycket måna om att vi skall känna oss trygga när vi behöver hjälp. De har mycket bra kompetens att bedöma om insatsen är akut eller om det kan vänta en stund. Detta är viktigt, även om vi kunder kan tycka att det tar för lång tid ibland, men det är viktigt att vi får snabb hjälp vid akuta situationer som olycksfall eller liknande för att kunna känna oss trygga att de kommer när de kan.

ANNONS

Beslutet har tagits utan kontakt med oss som köper tjänsten eller personalen på räddningstjänsten.

Har det gjorts någon konsekvensutredning innan beslutet togs?

Vår åsikt är att beslutet ska ses över och att politiker och tjänstemän besöker och förstår vilket fantastiskt organisation det är. Riv inte upp räddningstjänstens organisation.

Vi förstår inte resonemanget om att överflyttningen skulle spara pengar. Volymen av arbetet är ju den samma, idag är det professionell personal som under lång tid utvecklat ett effektivt arbete. Det lär inte bli billigare eller bättre att överföra detta till annan utförare.

Tacksam kund

ANNONS