Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Musikhjälpen med programledarna Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz sänds från Stortorget i Lund. Årets tema är
Musikhjälpen med programledarna Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz sänds från Stortorget i Lund. Årets tema är "Alla har rätt att funka olika." På bilden uppträder Molly Zandén Bild: Johan Nilsson/TT

Varför fick stödet till Musikhjälpen kalla handen?

Regionen vill ju ta ansvar för framtiden.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

”Som medarbetare i Region Halland tar vi tillsammans ansvar för kompetens och nytänkande och för att forma framtiden på bästa sätt för och tillsammans med våra invånare.”

Ja, så står det i Regionhallands ”Vi som arbetsplats”

När ambulanssjukvården i Halland ville göra skillnad för en speciell grupp människor, genom att stödja Musikhjälpen, så fick de kalla handen av regionsjuristerna.

Så får man inte göra enligt kommunallagen säger de. Förstår inte Regionen vad det sänder för budskap?

Det skrivs så mycket negativt om Region Halland och när nu något behjärtansvärt och engagerande från deras personal inträffar, så sågar man av dom jäms med fotknölarna.

Hur tänker ni?

En undrande hallänning

Svar

från Region Halland.

För oss som skattefinansierad verksamhet är det, enligt den svenska kommunallagen, inte tillåtet att skänka pengar till välgörenhet. Vi kan inte välja att bryta mot lagen, men vi är mycket stolta över våra medarbetares engagemang i frågan och omtanke om de människor som lever med en funktionsvariation. Vi kommer nu att, tillsammans med medarbetarna, försöka hitta andra sätt att engagera oss i dessa frågor.

Kenth Ahlin

verksamhetschef Ambulanssjukvård och sjukresor Halland