Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ullareds bygdegård Bild: Håkan Johansson
Ullareds bygdegård Bild: Håkan Johansson

Varför får inte vi arrangörsstöd?

Beslutet kan ha fattats på fel grunder.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "KUD blir utan bidrag i år igen"

Vi i föreningen Kultur och Utbildning på Distans har förstått att det råder lite oklarheter på Falkenbergs kommun om hur föreningen är uppbyggd och vad vi gör. Så nu tänker vi räta ut lite frågetecken och oklarheter.

Enligt Mårten Samuelssons artikel den 4 februari så säger Georgia Ferris att vi är en del av Falkenbergs Riksteaterförening. Det är vi inte, vi är medlemmar i Riksteatern på Nationell nivå som även Falkenbergs Riksteaterförening är. Vi är också medlemmar i Folkets Hus och parker och samarbetar med flera bygdegårdar.

Vår förening arrangerar bara föreställningar och utbildningar som inte kommer som traditionell turné till Falkenberg, eller som är för stora för att arrangeras på en bygdegårds scen. Vårt huvudengagemang ligger i att få ut föreställningar på landsbygden genom att överföra olika arrangemang via fiber och sammankoppla scen och salonger så man upplever att man är på plats. Ett ovanligt o lyckat sådant arrangemang var radioprogrammet ”På minuten” på bygdegården i Krogsered.

Eftersom detta är ett arbetssätt som Falkenbergs Riksteaterförening inte sysslar med skulle man kunna säga att vi kompletterar den traditionella teaterverksamheten med våra digitala metoder för Falkenbergs bästa. Båda föreningarna finns och behövs!

Vår förening har också sänt Metoperan via Live på Bio till Ullareds bygdegård. Vår fundering är nu varför vi inte får något arrangörsstöd för 2020 för att fortsätta dessa arrangemang?

Vi har också ansökt om att anordna arrangemang tillsammans med ungdomar genom att ”koppla ihop” flera bygdegårdar med digital teknik.

Det som förvånar oss är att vi inte fått någon kontakt vare sig med politiker eller tjänstemän på kultur och fritid om de nu har frågor. Vad är det som gör att vår verksamhet inte är intressant?

Vi oroar oss att de felaktiga uppfattningarna och påståendena som vi hört från Georgia Ferris innebär att man fattat beslut på helt felaktiga grunder. Om kunskaperna hos de beslutande kan förbättras med lite förtydliganden om oss och vår verksamhet så kanske vi också kan bli berättigade ett arrangörsstöd från Falkenbergs kommun.

Lena Carlbom

ordförande

Mats Erixon

kassör