Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Jag vill kunna gå till affären utan att trängas med en massa turister, skriver insändarskribenten. Bild: Stina Stjernkvist/TT
Jag vill kunna gå till affären utan att trängas med en massa turister, skriver insändarskribenten. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Varför ens fråga, Göran?

Man kan bara ana att det är fler som resonerar som dig.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till Göran

Snälla Göran! Nu har du fått en mängd svar på din lilla försynta fråga om det var ok att komma hit under sommaren. Men det hjälper inte. Med en dåres envishet anger du ett antal skäl till varför just du och din fru ska resa hit. Tradition, näringslivets eventuella lycka och framförallt... det man kan läsa mellan raderna... en oförmåga att anpassa sig till rådande omständigheter.

Man kan bara ana att det är fler som resonerar som dig. Falkenbergs kommun tog ett beslut att neka hemtjänst för sommargäster. Ett bra beslut när omständigheterna ser ut som de gör och personalen kunde till viss del andas ut. Nu är det överklagat och därmed upphävdes beslutet då det inte finns stöd i lagen. Hur tänkte personen som överklagade? Ja inte tänkte hen på personalen som ska arbeta under sommaren. Inte heller på den överbelastade vården. Hen tänkte på sig själv och sin egen tillfredsställelse.

Ytterligare en gång vädjar jag till dig, och alla andra som tänker komma hit. I år är det en dålig ide. Vänta till nästa år. Då är ni hjärtligt välkomna. Jag bor här. Jag är yrkesverksam här. Jag vill kunna lita på att det finns sjukvård om jag blir sjuk. Och jag vill kunna gå till affären utan att trängas med en massa turister.

Ska vi gå ur det här något sånär hela måste vi alla ta vårt ansvar och hjälpa till. Det gäller allt från ledsna studenter till 70 plussare som sitter instängda.

Camilla