Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 20080208En deg knådas på ett bakbordFoto Leif R Jansson / SCANPIX / kod 10120  Bild: LEIF R JANSSON / TT
STOCKHOLM 20080208En deg knådas på ett bakbordFoto Leif R Jansson / SCANPIX / kod 10120 Bild: LEIF R JANSSON / TT

Varför detta plötsliga intresse för bakning?

Hysteri i butiksyllorna – inte så roligt för de som behöver fylla på sitt normala förråd.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag behöver baka frukostbröd och gick till min butik för att köpa jäst: helt tomt på jästhyllan!!! Vadan detta plötsliga intresse för bakning?

Toapappershamstringen har väckt stor munterhet hos sansade medborgare - men de som faktisk behöver fylla på sitt normala förråd är inte lika glada. Pasta, ris, mjöl, konserver..... Varifrån kommer denna hysteri? Såväl handlare som leverantörer och producenter bedyrar ju att det varken råder eller väntas någon brist på dessa varor. Och livsmedelsleveranser från utlandet kommer att få passera även stängda gränser. Allt tycks tuffa på som vanligt med andra ord.

Vi som inte behöver mer av allting i dessa corona-tider än annars blir plötsligt utan självklara varor för att andra låter sig luras av "fake news" och osolidariskt roffar åt sig, vare sig de behöver eller inte. Så i stället för att begränsa våra butiksbesök måste vi springa runt i flera butiker i hopp om att finna det vi behöver. Till exempel 50 g jäst. Det minskar inte risken för smittspridning.

Margareta Olsson