Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför bry sig om oss elever?

Jag tror inte att ni har tänkt överhuvudtaget.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

För fem veckor sedan började skolan igen, och intressantare än det, jag började högstadiet, jag?! En av de barnsligaste och fjantigaste människorna blev en del av de stora läskiga eleverna!

Fast jag märkte ganska snabbt att högstadiet är ganska fantastiskt, iallafall på Söderskolan, jättefina klassrum och hus, bra mat, helt otroliga lärare och elever som faktiskt inte är så läskiga när allt kommer omkring. Bra gemenskap på en lagom stor skola, lätt att hitta vänner och bra kontakt med lärare. Detta låter ju som ett högstadium som alla drömmer om, och ett som människor borde längta att få börja i, dess värre, kommer inga fler elever att få börja här. Nästa år, när jag börjar åttan, kommer det inte att börja några nya sjuor här. Mellanstadieeleverna från Vessigebroskolan ska istället börja på Apelskolan, en skola som ligger längre bort och som alltså betyder längre bussturer, och de som går på Söder och Slöinge på Tullbroskolan i Falkenberg. En skola som bara förra veckan var utsatt för knivhot, en skola som inte har renoverats på en evighet, en skola som några av mina kompisar valt bort på grund av att det det helt enkelt inte funkar. Ett annat exempel är förra veckan då femmorna på Söder och Tullbro åkte och cyklade vilket resulterade i att Tullbroelevererna förstörde Söderelevernas cyklar samt hotade dem. Är det den skolan vi väljer att skicka alla elever i Söderområdet?

Och vad tänker ni göra med med lokalerna när högstadiet försvunnit? Med våra otroliga klassrum? Vad jag har förstått så är tydligen svaret på den frågan att det inte är barn- och utbildningsnämdens problem, så varför ska de lägga ner tid på att tänka igenom deras beslut? Behöver jag nämna att jag inte tycker om våran kommun?

För att lägga till blev Söderskolans kök och ventilation nyligen renoverat, och visst, Årstadskolan, som jag gick på förut, blev väl lite liten när man började mellanstadiet, fast större än Söderskolan hade jag inte velat ha. Om man har en större skola kan jag inte tänka mig att man kan prata med lärarna på samma sätt eller att lärarna ens ska komma ihåg våra namn. Miljön här är ju också betydligt bättre, vi är inte mitt inne i centrum med avgaser och stora affärer, vi har en underbar skola på landet, med små skogar, lagom stora vägar, gräsplaner, fina villaområden. Det här är en bättre plats. Det är ju lika långt från landet till stan som från stan till landet. Och om du fick välja? hade du velat att dina barn skulle sitta och prata med lärare, gå en runda i skogen eller umgås på annat sätt på rasterna eller att de skulle springa runt i stan? Att vi ska gå över en liten bilväg eller att vi ska korsa stora asfaltsvägar? Jag tycker att svaret är ganska enkelt, landet är bättre. Visst landet behöver städerna, men städerna behöver också landet, så ni behöver inte låtsas som att allt är så mycket bättre i stan.

Jag kan inte riktigt se hur i hela friden logiken har fungerat här, ni har absolut inte tänkt på vad som skulle vara bäst för eleverna, inte heller vad som skulle vara bäst för lärarna och jag ser inte hur ni tänker ekonomiskt heller, så hur exakt var det ni tänkte där? För jag tror inte att ni faktiskt gjorde det över huvud taget.

Elisa Svensson

åk 7 Söderskolan