Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rödene Vindkraftpark i Långared, Alingsås. Bild: Matilda Falk
Rödene Vindkraftpark i Långared, Alingsås. Bild: Matilda Falk

Varför är du så irriterad, Per Svensson?

Egentligen behöver ni inte ens det här uttalade stoppet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varför så irriterad Per? Vi har väl rätt att ha en åsikt utan att behöva dissekera den inför dig? Det är det som är en del av demokratin. Är det säkert att det finns något projekt ens? Det kanske är så att vi vill vara konsekventa i att så länge det inte finns en ny plan gäller den gamla, precis som med övriga planer kommunen har. Hur lång pausen skulle bli vet vi inte. Det enda vi vet är att kommunfullmäktiges beslut innebär att tjänstepersonerna ska lämna ett förslag till ny vindbruksplan, senast nio månader efter att riksdagen fattat beslut om det kommunala vetot. Det finns inget datum satt för när det beslutet ska tas, så tidsrymden vet vi inget om. Med största sannolikhet blir det betydligt längre än nio månader. Vi vet heller inget om eventuella överklaganden och vilken tid det i så fall tar.

Egentligen behöver ni inte ens det här uttalade stoppet för all etablering eller utbyte av vindkraftverk eftersom det kommunala vetot fortfarande finns kvar.

Det tycks närmast som att man inom "Framtid Falkenberg", för närvarande splittrat, bara är ute efter att blidka den del av väljarkåren som är helt emot vindkraft.

Ninni Gustavsson (M)

Göran Janko (M)

Johan Idmark (M)

Sandra Johansson (M)

Anneli Andelén (C)

Per Johansson (C)

Stig Agnåker (C)

Kerstin Angel (C)