Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

C och L. Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) och Liberalernas partiledare Jan Björklund (L). Bilden är från Riksdagens öppnande. Bild: Anders Wiklund/TT
C och L. Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) och Liberalernas partiledare Jan Björklund (L). Bilden är från Riksdagens öppnande. Bild: Anders Wiklund/TT

Varför är allt fokus på L och C?

Björklund har växt i mina ögon.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det är en svår tid nu. I Varberg gick det enkelt efter valet. Alliansen fick egen majoritet och har ett samarbete för de nästkommande fyra åren. Föregående mandatperiod samarbetade Alliansen med MP.

Vad händer i Riksdagen? Varför är allt fokus på L och C? Varför är det de som anklagas för svek till sina väljare? Varför är det inte upp till alla partier att ta ansvar för Sverige?

Det gör mig irriterad. Att det är så lätt för M och KD att slå ifrån sig och säga att L och C sviker alliansen. Med valresultatet vi har är det naivt att sticka huvudet i sanden och säga att det går att regera med en Alliansregering utan att ge SD inflytande och utan blocköverskridande överenskommelser. Den som kan räkna till 349 kan enkelt inse att det inte går. Om man ändå inte tror att det är några problem, titta på klippet när Åkesson pratar inför Kristenssons statsministeromröstning.

Björklund har växt i mina ögon. Han står rakryggad utan att ducka även nu när det blåser hårt. Han valde inte makt som den förutfattade meningen är att många politiker helst vill ha, han står upp för L:s ideologi och vallöfte. Vi kommer inte bidra till att ge SD eller V inflytande i riksdagen.

Lööf fick uppdraget att sondera och hade tre alternativ på bordet och försökte fokusera på sakpolitiken. Men resultatet blev att det inte går att hitta öppningar för det finns två ledare till de två största partierna som enligt mig gräver ner sig sandlådan och vägrar vara med och om de inte får vara Statsminister. Är det verkligen att ta ansvar? Många M, KD och SD:are har åsikter om vad L och C gör. Ha det, men titta på er själva också.

Den som pekar ett finger mot en annan pekar automatiskt tre mot sig själv.

Om ytterkantspartierna inte ska ges inflytande, borde då inte alla övriga föra konstruktiva samtal om det bästa för Sverige? Nu upplever jag att det är två självgoda medelålders män som sitter i var sin sandlåda och surar medan det finns några som står bakom och hejar på sin kandidat och buar åt de andra och två ensamma ledare som jobbar hårt för att komma fram till en lösning.

Tack Björklund och Lööf för att ni gör ett bra jobb och försöker hitta den bästa lösningen för Sverige. Jag är övertygad om att det kommer lyckas både på kort och lång sikt, att vi bygger ett samhälle med ännu mer humanism och liberala värderingar där den fria tanken är välkommen och alla människors lika värde är en självklarhet.

Cecilia Rönn (L)

Liberalerna Varberg