Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

majoriteten av oss får använda semester åt att lämna, vänta och hämta, barn i skolan, skriver insändarskribenten. Bild: FANNI OLIN DAHL / TT
majoriteten av oss får använda semester åt att lämna, vänta och hämta, barn i skolan, skriver insändarskribenten. Bild: FANNI OLIN DAHL / TT

Varbergs vision är död

Vi kommer att behöva ställa in oss på en tuffare sommar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varbergs kommun satsade stora summor på en vision och på verksamhetsidén ”Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar”. Den har ni i socialförvaltningen nu valt att ha ihjäl. Ni har också valt att offentligt ta livet av det som framhålls som en av de viktigaste pusselbitarna i arbetet: delaktighet. På hemsidan nås vi av budskap om öppet klimat med inflytande som kännetecken. Det budskapet har ni med all önskvärd tydlighet visat era anställda vad ni anser det vara användbart som: toalettpapper.

Ändring till tre semesterperioder innebär i praktiken att majoriteten av oss får använda semester åt att lämna, vänta och hämta, barn i skolan eftersom den inte slutat när de första går på semester och börjar medan de sista fortfarande har semester. På vilket sätt förenklar det vår vardag och bidrar till att uppnå drömmar? De som har möjlighet har låtit meddela att de kommer använda sig av föräldraledighet för att säkerställa tid tillsammans med familj eftersom hoppet om användning av den där delaktigheten till att lösa det tillsammans gått förlorad. Vi kommer att behöva ställa in oss på en tuffare sommar eftersom den pågår under längre tid. Åtta veckor varav fyra lediga kan vi hålla ut, då finns förutsättningar att planera sjukvårdsinsatser, men tolv är mer än vad vi klarar av. Riskerna ökar med en förlängd period då patienterna saknar delar av arbetet under längre tid men det bryr ni er inte om.

Det känns bedrövligt att ni saknar kunskap om och förståelse för verksamheter ni leder och än mer att ni så tydligt visar ert ointresse för att inhämta den. Det känns faktiskt lite pinsamt att ni väljer att inte lära av historien, tre perioder slopades för bara ett par år sedan på grund av problemen det medförde.

Att ni dessutom helt obekymrat beslutat att ytterligare försvåra rekryteringen av hälso- och sjukvårdspersonal eftersom just förläggningen av semester varit ett argument för att välja er som arbetsgivare gör det hela fullständigt obegripligt.

Gäckade sjuksköterskor i Varbergs kommun